Diş Polikliniği, Hong Kong'da kongreye katıldı

Hong Kong’da düzenlenen “Dünya Diş hekimliği Kongresi’ne” katılan tek yerel belediye temsilcisi olan Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

27 Eylül 2012 - 14:31
Hong Kong’daki ‘Dünya Diş Hekimliği Kongresi’ne, ‘Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık’ projesi ile katılan Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, kongredeki tek yerel belediye olarak büyük ilgi topladı.
 
Hong Kong’da düzenlenen “Dünya Diş hekimliği Kongresi’ne” katılan tek yerel belediye temsilcisi olan Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, katılımcılardan büyük ilgi gördü.
“Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak, 29 Ağustos -1 Eylül tarihleri arasında “FDI World Dental Federation” tarafından Hong Kong’da 100.’sü organize edilen Dünya Diş hekimliği Kongresi’ne Kadıköy Belediyesi’ni ve ülkemizi temsilen olarak katıldık” diyen Merkez Sorumlusu Dt. Burcu Kuru, kongreye dünyanın çeşitli ülkelerinden 7000’in üzerinde dişhekimi, klinisyen ve bilim adamının katıldığını söyledi.
Kongrenin Hong Kong Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi’nde 7 farklı salonda yapıldığını vurgulayan Dt.Kuru, dişhekimliğinin dünyada geldiği noktalar, bilimsel çalışmalar, lazer, implant, engelliler, travma, koruyucu hekimlik, yeni malzemeler, epidemiyolojik çalışmalar ve olgular gibi birçok konunun, alanında uzman diş hekimleri ve dünyanın önde gelen klinisyenleri tarafından tartışıldığını söyledi.
 
160 BİN ÇOCUK TEDAVİ EDİLDİ
Kongrede, Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak “Health of Our Children’s Smile - Dental Health Education and Preventive Treatment Program of Public School, Pre-school Children and Disabled Persons in Kadıköy Region, Istanbul, Turkey” (Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık - Kadıköy bölgesindeki devlet okullarında okuyan ilkokul ve okul öncesi çocuklarla engelli bireylere ağız-diş sağlığı eğitimi ve önleyici oral sağlık programı) isimli çalışmanın sunulduğunu anlatan Dt. Burcu Kuru, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çalışmamızda, Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen projenin 2007 yılında başladığı, sosyal bir proje olduğu, çocukların tüm tedavi ve kontrollerin ücretsiz yapıldığı, 2009 yılından itibaren Kadıköy ilçesine ek olarak tüm Türkiye’deki engelli bireylere de ücretsiz hizmet verildiği belirtildi. 
Çalışmamızın amacının Kadıköy Belediyesi tarafından karşılanan okul destekli diş çürüklerini engelleme programının, çocuklarımızın oral hijyenleri üzerine etkisini ölçmek olduğu da vurgulandı. Bugüne kadar tedavi ettiğimiz 160 bin hastamızın 37 bin 900’ü proje çalışma grubu olarak seçildi. Yaşları 5 ile 11 arasında değişen  37 bin 900 ilköğretim öğrencisi ve 900 engelli birey değerlendirmeye alındı. Çocukların başlangıç tedavilerinin sonunda, 6. ve 12. aydaki kontrollerinde plak, diş taşı ve dişeti kanamaları skorlanarak karşılaştırıldı. Tüm çocuklara ve ebeveynlere tedaviye başlamadan önce oral hijyen eğitimi verildi. Çocukların yüzde 88’nin tedaviye ihtiyacı olduğu görüldü ve tedavileri yapıldı, ayrıca tüm çocuklara fissür örtücü ve 6 aylık periodlarla fluor uygulaması yapıldı. Çocukların tedavilerinin bitiminden 1 yıl sonra oral hijyen düzeylerinin kabul edilebilir seviyede devam ettiği görüldü.Çalışmanın sonucunda okul destekli yürütülen programların çok başarı olduğu, özellikle Türkiye gibi sosyal güvencenin yetersiz olduğu ülkelerde çocukların sağlıklı dişleri olması için mutlaka yaygınlaştılması gerektiği belirtildi.”
 
Dt. Kuru, tüm dünyadan üniversite ve sağlık kuruluşlarının iştirak ettiği bu boyuttaki bir kongrede, Kadıköy Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışmanın yerel belediye tarafından yapılan tek çalışma olarak katılımcıların büyük ilgisini çektiğini vurgulayarak, “Katılımcılara kliniğimizi tanıtan broşürler dağıtıldı vesosyal projenin detayları, sunum esnasında katılımcılara anlatıldı. Projemiz büyük ilgi gördü” diye konuştu.
 
 

ARŞİV