Diş Polikliniği'nin uluslararası başarısı

Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Uluslararası Pediatrik Diş Hekimleri Birliği'nin ‘Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler’ ödülünü aldı.

21 Haziran 2011 - 14:02


Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Uluslararası Pediatrik Diş Hekimleri Birliği'nin ‘Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler’ ödülünü aldı. Polikliniğin, 78 bin ilköğretim öğrencisine ücretsiz uyguladığı ‘Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık’ projesi 76 ülke arasından sıyrılarak büyük ödüle layık görüldü.Poliklinik Sorumlusu diş hekimi Burcu Kuru, ‘Ödül bizi çok gururlandırdı. Buradan aldığımız güçle yeni projeler gerçekleştireceğiz. Biz bugüne dek 7-12 yaş arası çocuklara yönelik hizmet veriyorduk. Şimdi ise okul öncesi çocuklara, hamilelere ve kadınlara yönelik, koruyucu hekimlik alanında yeni projeler planlıyoruz’ dedi.


55 ülkeden 15 bin pediatri diş hekiminin üyesi olduğu Uluslararası Pediatrik Diş Hekimleri Birliği'nin 15-18 Haziran tarihleri arasında Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan 23. Dünya Diş Hekimliği Pedodonti Kongresi'nden (IAPD/International Association of Pediatric Dentistry) Türkiye’ye halk sağlığı alanında önemli bir ödül çıktı. 76 ülkeden akademisyenler, üniversiteler, diş hekimliği fakültelerinin dahil olduğu kongreye, Türkiye'nin saygın üniversitelerinden geniş bir akademisyen kadrosu katıldı. Kongrede, Kadıköy Belediyesi'ni ise Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği temsil etti. Atina’nın en büyük kongre ve fuar merkezi olan Megaron Uluslararası Konferans Merkezi’ndeki kongreye katılan diğer ülkeler arasında tek yerel yönetim olan Kadıköy Belediyesi, büyük ilgi gördü. Poliklinik Sorumlusu diş hekimi Burcu Kuru ve Dr. Jülide Atukeren, Kadıköy’de 78 bin öğrenciye 4 yıldır başarıyla uygulanan, tamamen ücretsiz ağız ve diş sağlığı tarama ve tedavisinin yapıldığı “Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık Projesi”ni başarılı bir sunumla katılımcılara tanıttı. Kongreye katılan binlerce diş hekiminin büyük beğenisini toplayan proje, “Koruyucu Hekimlik ve Toplum Sağlığı” dalında verilen “Parlak Gülüşler Parlak Gelecekler” (Colgate Bright Smiles Bright Futures) ödülüne değer görüldü. Colgate-Palmolive Company tarafından desteklenen ödülü, Organizasyon Komitesi Ödül Komisyonu Başkanı Sylvie Duttiloy, Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Sorumlusu Burcu Kuru’ya verdi. Kuru, Türkiye adına alınan tek ödülün sahibi olduklarını belirterek, “Bu ödülü, polikliniğimizde görev yapan 64 kişilik personel grubunun ortak çalışma ve özverisiyle aldık. Çok mutlu ve gururluyuz” dedi. Ödülün kendileri için itici güç olacağını vurgulayan Kuru, “Bu, aldığımız 2. ödül. Ödüller bizi daha da teşvik ediyor. Şimdiden yeni projeler düşünmeye başladık bile. Biz bugüne dek 7-12 yaş arası çocuklara yönelik hizmet veriyorduk. Şimdi ise okul öncesi çocuklara, hamilelere ve kadınlara yönelik, koruyucu hekimlik alanında yeni projeler planlıyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL TABİP ODASI’NIN ÖDÜLÜNÜ DE KAZANMIŞTI

Kadıköy Belediyesi’nin Göztepe’deki modern binasında ücretsiz hizmet verdiği Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, çocukların tüm ağız ve diş tarama ve tedavilerini ücretsiz yaparken, aynı zamanda koruyucu hekimlik uygulamalarını da yerine getiriyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen engellilerin de ücretsiz diş ameliyatlarının ve tedavilerinin yapıldığı poliklinik 2011 yılında İstanbul Tabip Odası’nın Halk Sağlığı alanında hizmet veren önemli kurum ve kişilere verdiği Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’nü de kazanmıştı.


ARŞİV