Doğal taşlar ve sağlığa faydaları

Zühtüpaşa Gönüllüevi’nde Jeoloji Mühendisi Ferda Alev Buldur’un konuk olduğu “Doğal Taşlarla Gelen Sağlık” konulu seminer düzenlendi

17 Kasım 2016 - 13:55
Zühtüpaşa Gönüllüevi’nde Jeoloji Mühendisi Ferda Alev Buldur’un konuk olduğu “Doğal Taşlarla Gelen Sağlık” konulu seminer düzenlendi. Buldur, sadece özel günlerde değil günlük hayatımızda da kullandığımız takıları şifalı taşlardan seçmemiz gerektiğini, böylece güzelliğin yanı sıra rahatsızlıklarımız için şifa da bulabileceğimizi belirtti. Buldur “Şifalı taşlar hem fiziksel hem de zihinsel olarak sağlıklı bir yaşamın kapılarını ardına kadar açıyorlar. Pozitif enerjileri çekmek, sezgileri güçlendirmek, ruh sağlığınızı olumlu etkilemek ve fiziksel rahatsızlıklarınızı önlemek için şifalı taşlardan rahatlıkla yardım alabilirsiniz.” dedi. Ferda Alev Buldur, şifalı taşları ve özelliklerini şöyle açıkladı:
Ametist: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizleyerek vücuda enerji kazandırır, bilinç seviyelerini aktive eder, yatıştırıcı etkisi bulunur, meditasyonda etkili olur ve en önemlisi de çakraları açar.
Kuvars Kristali: Beyin fonksiyonlarını uyarmakla görevli olan bu taş, kişiye pozitif enerji kazandır. Aynı zamanda duygusal bir dengeleyici özelliğine sahiptir. Nazardan ve teknolojik aletlerin yaydığı radyasyondan korunmak için kullanılır.
Sitrin: Rahatsızlıkların ortadan kalkması için ihtiyaç duyulan enerjiyi vücuda kazandırır. Aynı zamanda özgüven eksikliğini giderir, böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için faydalıdır.
Lapis Lazuli: Zihinsel olarak açıklık ve berraklık veren bu taş, hafızayı güçlendirmeye yardımcı olarak özgüven eksikliğini de giderir. İletişim sorunları ve sosyal fobiyi ortadan kaldırır. İskeleti kuvvetlendirir, tiroit bezlerini harekete geçirir ve tansiyonu dengeler.
Aventurin: Bu taş, hücre yenileyicidir. Adeta kişiye gençlik kazandırır. Hayal kuranların taşı olarak da tanımlanan bu taşın, hayallerin gerçekleşmesini sağladığı rivayet edilir. Aynı zamanda neşe verir.
Hematit: Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcı olur, enerji verir, canlandırıcı etkisi vardır, cesaret veren hematit kararsızlık çekenler için çok faydalıdır. Ayrıca iskelet sistemi hastalıklarına da iyi gelir.
Pembe Kuvars: Negatif enerjilerden koruyucu ve sevgi duygularını arttırıcı özellikte olan bu taş, kişinin çevresinde sevgi dolu bir ortamın olmasına muavenet eder. Ayrıca korkuyu ve öfkeyi azaltır, sükûnet verir ve kan dolaşımına iyi gelen etkisi vardır.
Akik: Uyum verici etkisi vardır ve kan dolaşımına çok iyi gelir. Bereket amacıyla da kullanılır. Özellikle iş adamlarının pantolon ceplerinde akik taşımasının maddi bereketi arttıracağına inanılır. Kötü rüyalara ve nazara iyi gelir ve gerçeklerin farkına varılmasına yardım eder.
Obsidyen: Depresyona ve karamsarlığa iyi gelir. Kaygıyı azaltır ve bilinçaltındaki negatif duyguları temizler. Stresi azalttığı ve bağırsaklara iyi geldiği de bilinmektedir.
Kaplan Gözü: Sindirim sistemine çok iyi gelen bir taştır. Aynı zamanda sinirsel olarak oluşmuş ağrıları azaltır ve sinirleri yatıştırır. Dalak, pankreas ve kolon için faydalıdır. Kişinin bağımlılık duygularını azaltır.
Aquamarine: Sinirleri yatıştırır ve kişiye içsel rahatlık verir. Neşe, huzur ve aşk duyguları verir. Akciğerlere ve solunum yollarına çok iyi geldiği bilinmektedir. Sanatçılara ilham veren ve öğrencilerin hafızasını güçlendiren etkileri vardır.

 

ARŞİV