Dr. Rana Beşe Polikliniği'nde diyabet paneli

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nin düzenlediği seminerler devam ediyor…

01 Aralık 2010 - 16:42


Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nin düzenlediği seminerler devam ediyor…

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği ve Kadıköy Belediyesi Bostancı Gönüllüleri’nin ortaklaşa organize ettiği Diyabet Semineri, Bostancı Gönüllü Evi’nde yapıldı.
Seminer Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Uzm. Dr. Arslan Dağar tarafından verildi. Seminerde diyabet hastalığı konusunda bilgi veren Dr. Arslan Dağar, “Glukoz ,vücut için gerekli olan enerjiyi sağlar. İhtiyaçtan fazla şeker, gerektiğinden kullanılma üzere karaciğer ve yağ hücrelerinde depolanır. Şekerin vücutta enerji için kullanılması ve depolanması için ensülüne gereksinim duyulur. Yemekten sonra kan şekeri yükselince ensülin kullanılır ve kana verilir. Ensülin eksildiğinde veya etkisizliğinde şeker hastalığı yani ‘diyabet’ ortaya çıkar. Kanda şeker miktarının artmasıyla böbreklerde idrarla dışarı atılır. Diyabet vücudun kan şekerini uygun bir şekilde kullanamaması ve depolayamamasıdır” dedi. Dr. Dağar, bu gibi durumlarda diyabet merkezlerine başvurulması gerektiğinin önemini vurguladı.
Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde; Ağız Diş Sağlığı, Aile Hekimliği, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları, Dahiliye, Diyabet Ünitesi, Endokrinoloji, Göz Hastalıkları, Hemşirelik Hizmetleri, Kadın Hastalıkları, Labarotuvar Hizmetleri, Nöroloji, Psikolojik Danışmanlık, Radyoloji, Ultrason, Doppler, Mamografi, Biyopsi ve Kemik Yoğunluğu branşlarında hizmet veriliyor.

-Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği: Fahrettin Kerim Gökay Caddesi Patika Sokak No:16 Kuyubaşı Kadıköy
Tel: 216 418 88 30
Faks: 216 347 57 52
www.saglikpoliklinigi.org


ARŞİV