Dumansız Kampüs projesi Marmara'da başladı

Dumansız Kampüs Projesi Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen gala ile başladı. Kampanya çerçevesinde sigaranın zararları anlatılırken, sigaranın ikna ve teşvik yoluyla bıraktırılması hedefleniyor.

23 Mart 2011 - 11:35

Dumansız Kampüs Projesi Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen gala ile başladı. Kampanya çerçevesinde sigaranın zararları anlatılırken, sigaranın ikna ve teşvik yoluyla bıraktırılması hedefleniyor.


Ulusal Öğrenci Konseyi tarafından YÖK ve Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen “Dumansız Kampüs” Projesi Marmara Üniversitesi’nde başladı. 17 Mart 2010 tarihinde Haydarpaşa Kampüsü Reşat Kaynar Konferans Salonu’nda düzenlenen gala programıyla başlayan “Dumansız Kampüs” projesi; yasaklama yoluyla değil, ikna ve teşvik yöntemiyle sigarayı bıraktırmayı hedefliyor.
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül’ün ev sahipliğinde Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen “Dumansız Kampüs Marmara Üniversitesi Galası”na, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan katılarak onur verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan gala programında; Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, Karikatürist Kamil Yavuz’un karikatürleri eşliğinde Dumansız Kampüs Projesi hakkında bilgi verdi.
Öğrencilerin insan sağlığı için başlattıkları Dumansız Kampüs Projesi’ni çok beğendiğini ve öğrencilerin böyle bir kampanyayı başlatmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise konuşmasında öğrencilere desteğe hazır olduğunu vurguladı ve Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi yönetimindeki öğrencileri tek tek tebrik etti.
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül ise yaptığı konuşmada öğrencilerin sigara gibi sağlık için zararlı bir maddeye karşı başlattıkları kampanyayı sonuna kadar destekleyeceğini söyleyerek, Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi’ni tebrik etti.
Program zaman zaman renkli bölümlere de sahne oldu. Bunlardan biri de ülkemizde yükseköğrenim gören Moğolistanlı misafir sanatçı Ugançuya Tsogtsaikhan’ın mini konseriydi. Tsogtsaikhan seslendirdiği “Memleketim” ve “Hayat Bayram Olsa” adlı şarkılarla ayakta alkışlandı.
Sigarayı bıraktırma uzmanı Emre Üstünuçar’ın, sigarayla ilgili bilinmeyenleri içeren konuşması ise ilgiyle dinlendi. Sigara nedeniyle kaybettiğimiz değerli şahsiyetlerin yeraldığı sinevizyon gösterisi ise hüzünle izlendi. Sigaranın zararlarıyla ilgili kampüs röportajlarında ise öğrencilerin verdiği çarpıcı cevaplar dikkat çekiciydi. Programın son bölümünde ise Rektör Prof. Dr. Zafer Gül ile Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan sigara kullanmamaya dair birer sözleşme imzalayarak örnek bir davranış sergilediler.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV