Engelli kamp kapanış töreni yapıldı

1 Arada 1 Hafta Engelli Yaz Kampı 2013 kapanış töreni, Kozyatağı Meclis binası salonunda düzenledi.

20 Kasım 2013 - 12:14
 1 Arada 1 Hafta Engelli Yaz Kampı 2013 kapanış töreni, Kozyatağı Meclis binası salonunda düzenledi. 
 
Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi’nce düzenlenen “1Arada 1Hafta 2013 Engelli Yaz Kampı” kapanış töreni, 12 Kasım Salı günü Kozyatağı Meclis Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Kamp katılımcılarının, ailelerinin ve belediye mensuplarının katıldığı törende, engelli katılımcılar kamp ile ilgili düşüncelerini farklı yollarla ifade etme şansı buldular. Katılımcılar tarafından şiirler okundu, piyano eşliğinde şarkılar söylendi ve kamp ile ilgi konuşmalar gerçekleştirildi. Tören öncesi kamp sırasında katılımcılar tarafından yapılan ebru ve çamur çalışmaları sergilendi.
Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi tarafından her yaz geleneksel olarak gerçekleştirilen “1 Arada 1 Hafta Engelli Yaz Kamp”ının bu yıl 4. sü 60 katılımcımı ile birlikte Antalya'da gerçekleştirildi. Kamp çalışmasının başladığı ilk yıldan bu yana toplam 300 üye ile birlikte Türkiye’nin farklı tatil beldelerinde kamplar gerçekleştirildi.
Çalışmanın temel hedefi; farklı engel gruplarının birlikte, alanında uzman eğitimciler eşliğinde katılımcıların normal yaşam rutininden uzaklaşarak 1 hafta bağımsız tatil yapmalarını sağlamak, aynı zamanda engellilik konusundaki toplumsal farkındalığı arttırmak.
Bu yıl düzenlenen “Bir Arada Bir Hafta 2013 Engelli Yaz Kampı” ile diğer yıllardan faklı olarak şehirler arası ulaşım ilk kez uçakla gerçekleştirilirken, konaklama Antalya Konyaaltı'nda 5 yıldızlı bir otelde yapıldı. Kamp süresince Antalya'nın turistik bölgelerinden Kaleiçi, Aspendos ve Ulupınar ziyaret edildi. Teleferik ile 2 bin 365 rakımlı Tahtalı Zirvesi’ne çıkıldı ve bir at çiftliği ziyaret edilerek ata binildi. Ayrıca eğitmen eşliğinde çamur ve ebru atölyeleri yapıldı.
Kamp süresince Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Bölümünden 10 öğrenci katılımcılara destek oldu.

ARŞİV