Engelsiz erişim için çalıştay

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi Yıldız Teknik Üniversitesi'nde engelliler içim düzenlenen çalıştaya katıldı.Yıldız Teknik Üniversitesi, “Kampüsteyiz 2011-YTÜ kampüsü...

05 Nisan 2011 - 11:24

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi Yıldız Teknik Üniversitesi'nde engelliler içim düzenlenen çalıştaya katıldı.
Yıldız Teknik Üniversitesi, “Kampüsteyiz 2011-YTÜ kampüsü Engelliler İçin Yeniden Düzenleniyor” projesini hayata geçiriyor. Bu proje kapsamında mimarlık, şehir planlama, peyzaj mimarlığı gibi farklı tasarım disiplinlerinden öğrencileri ve öğretim görevlilerini biraraya getiren bir “Engelsiz Erişim Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda tanıtımı yapılan proje ile kampüsün engellilere uygun bir hale getirilmesi hedefleniyor. Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi'nin psikolojik danışmanı-yaşam koçu Levent Tilkat da panelist olarak bu çalıştaya katıldı. Tilkat, erişimle ilgili fiziksel düzenlemelerin yanı sıra insanların zihinlere erişilmesi gerektiğini belirterek, “Bu zihinsel dönüşümün sağlanması için toplumda farkındalık yaratmak önemli” dedi. Kadıköy Belediyesi'nin bu konuya özel bir ilgi gösterdiğini vurgulayan Tilkat, bu kapsamda Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi tarafından ilkokul ve liselerde bir yılı aşkın bir süredir devam eden farkındalık eğitimleri verildiğini söyledi.


 


ARŞİV