Erenköy'de Afet ve Travma Poliklinikleri hizmete başladı

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, depremden bölgesinden gelenler için Afet ve Travma Polikliniklerini hizmete sokarken depremden etkilenen herkes için de “Afet ve Travma Yardım ve Destek Hattı” kurdu

27 Şubat 2023 - 15:10

Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük deprem ile her anlamda büyük bir yıkım yaşadık. Bu süreçte hem ruhsal hem fiziksel iyilik için psikolojik desteğin ne kadar önemli olduğu uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi de depremden etkilenerek İstanbul'a gelen yetişkin ve çocuklar için MHRS'den randevu almadan başvurabilecekleri Afet ve Travma Poliklinikleri'ni hizmete soktu. Ardından yurt genelinde depremden etkilenen kişiler için de “Afet ve Travma Yardım ve Destek Hattı”nı hayata geçirdi. 

Afet ve Travma Polikliniklerine ulaşım kolaylığı sağlaması açısından merkezi hekim randevu sistemine dahil olmadan ve  randevu alınmadan gidilebilecek. Özellikle travmaya yönelik olabilmesi için birebir depremi yaşamış, etkilenmiş ve İstanbul'a gelmiş olan depremzedelerin başvurabileceği bu polikliniklerde uzmanlar ve uzmanlık öğrencileri, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında psikiyatrik destek sağlayıp, muayene ve tedavileri gerçekleştirecek. Bu poliklinikler hem erişkin psikiyatri hem de çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları alanında hizmet verecek.

Hastaneye gidemeyen, uzaktan yardım talebinde bulunmak isteyenler için de Afet ve Travma Yardım ve Destek Hattı kuruldu. 0850 305 00 34 numaralı destek hattı, bu alanda psikolojik destek almak isteyenlerin telefonla uzaktan başvurabilecekleri bir hat olarak hizmete başladı. Hastanede görev yapan 40 civarında psikolog, 20 sosyal hizmet uzmanı, psikiyatri uzmanları ve uzmanlık öğrencileri bu hattan ulaşanlara cevap veriyor. Afet ve Travma Yardım ve Destek Hattı haftanın 7 günü 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

 


ARŞİV