Evcil hayvanlara pasaport

Kadıköy Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, hayvanların yurt dışı seyahatleri için düzenlenen Menşe Şahadetnamesi prosedürünü, yenileyerek, tekrar yayımladı.

13 Temmuz 2011 - 14:21

Kadıköy'de hayvanların yurt dışına çıkışlarıyla ilgili prosedür yenilendi. Kadıköy Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, hayvanların yurt dışı seyahatleri için düzenlenen Menşe Şahadetnamesi prosedürünü, denetimler ve yeni meclis kararları nedeni ile yenileyerek, tekrar yayımladı.
Prosedüre göre yasal olarak evcil hayvanınızı yurt dışına çıkarmak için Tarım Bakanlığı il ya da ilçe müdürlüklerinden çıkış belgesini almadan önce (ilgili belge 48 saat süre geçerli, o nedenle yolculuktan hemen önce alınmalı) evcil hayvanınızın bulunduğu ve ikamet ettiğiniz ilçe belediyesinden (yoksa muhtarlıktan) menşe şahadetnamesi adı verilen belge alınmalı. Bu belge, salgın hastalıkların çıkış yapılan bölgede görülüp görülmediğini ya da güncel bir karantina hattının olup olmadığını belirtiyor. 21 gün geçerli olan bu belgeyi Kadıköy Belediyesi'nden alabilmek için :
• Hayvan sahibine ait TC kimlik ya da pasaport numarası, ikamet adresinin,
• Evcil hayvana ait son bir yıl içinde kuduz aşısının yapıldığını belgeleyen veteriner hekim tarafından onaylanmış kayıt formu ya da sağlık karnesinin,
• Mikroçip uygulaması ve veteriner işleri müdürlüğüne kaydının yapılarak kayıt numarasının ,
• Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde tahakkukunu sağlamak sureti ile Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne menşei belgesi istenen hayvan başına 20 TL yatırılması gerekiyor.

Detaylı bilgi için: 0216 3251732 (106)

Berna AKHUN


ARŞİV