Farklı bir huzurevi

Şile Otobanı üzerinde hizmete giren Meva Huzurevi, yeni ve modern bir huzurevi. Yönetim Kurulu Üyesi Psikolog Mehmet Dinç, huzurevinin özelliklerini anlattı.

07 Kasım 2013 - 12:55

Bakımevi ve huzurevlerine ihtiyacın her geçen gün büyüdüğü günümüzde bu ihtiyaca cevap vermek üzere yeni bir bakımevi ve huzurevi kuruldu. Meva Bakımevi ve Huzurevi, Şile Otobanı üzerinde, Çekmeköy'e giderken, aşağı Dudullu yönüne döndüğünüzde büyük bir kompleks olarak karşınıza çıkıyor. Meva hakkında daha fazla bilgi almak için Meva Yönetim Kurulu Üyesi Klinik Psikolog Mehmet Dinç ile bir söyleşi yaptık. Dinç, sorularımızı samimiyetle cevapladı.

-Meva Bakımevi ve Huzurevini bize kısaca tanıtır mısınız?
Meva Bakımevi sağlık alanında uzun yılların tecrübesine sahip uzman bir kadro tarafından kurulmuş, konuklarının her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde planlanmış ve alt yapısı buna göre hazırlanmış Türkiye’nin en donanımlı ve en modern yaşlı bakımevi ve huzurevidir.
Meva, binanın yapım aşamasında ve iç mimarisinin oluşturulmasında, tefrişatında, tıbbi donanımında, bahçe düzenlemesinde alanında uzman kişilerle çalışarak her türlü düzenlemesini yapmış ve halen de sürecin her anında konunun uzmanı olan akademisyen ve uygulayıcılardan profesyonel danışmanlık desteği alıyor.
 
-Meva’da diğer huzurevlerinde olmayan ne var?
Meva’da binamızın iki büyük asansörü çifter hasta sedyesi alabilecek durumda ve kartlı hareket sistemine sahip. Bu da yaşlılarımız için devamlı bir güvenlik önlemi oluşturuyor. Bütün odalar tek kişilik ve odalarda; banyo-wc, son sistem özel yapım full otomatik yataklar (yatak yarasını önlemeye yardımcı), gömme gardrop, yatak başı acil müdahele sistemi olan hemşire çağırma zili-oksijen ve aspiratör, kitap okuma ışığı, LCD TV’ler, buzdolabı, koltuk, sehpa ve telefonlar bulunuyor. İstenildiği takdirde suit oda imkanı da sunuyoruz. Tıbbi bakım için gerekli ve ihtiyaç duyulacak her türlü ekipman ve donanım hazır. Bunun yanında personel de titizlikle seçildi.
Ayrıca, 24 saat kamera sistemi ile çalışanlar ve yatan konuklar sürekli takip ediliyor. Uzman diyetisyenlerin oluşturduğu menülerle ana ve ara öğünler planlanıyor, tıbbi beslenmeye ihtiyaç duyan konuklar için de sağlık ekibi işin uzmanlarıyla her zaman hazır durumda.
Yaşlılara aktivite yaptırılacak özel hobi odaları, fizik tedavi hizmeti için donanımlı bir fizik tedavi ünitesi, 24 saat yaşlı ve yakınının hizmet alacağı psikoterapi ünitesi de Meva’nın bünyesinde yer alıyor. Bahçemiz tam bir keyif ve huzur alınabilmesi için peyzajı yapılmış geniş ve güvenli. Yatağa bağımlı yaşlıların bile dışarıya yatakları ile çıkıp kamelyalarında vakit geçirebilecekleri kadar ince düşündük.
 
-İsteyenler size nasıl ulaşabilir?
www.mevabakimevi.com adresinden kurumumuz ile ilgili daha detaylı bilgi almak mümkün.Ayrıca 0216 611 15 15 numaralı telefondan da bilgi alınabilir. Bunun ötesinde ama muhakkak Bakımevi ya da Huzurevi hizmeti almak isteyenleri biz muhakkak yerimize bekliyoruz. Görmeden anlamak ve tanımak mümkün olmaz. Adresimiz Huzur Mahallesi, A. Azzam Caddesi No: 35 Aşağı Dudullu Ümraniye İstanbul. Beşiktaş’ın Nevzat Demir Tesisleri’ni geçtikten hemen sonra sağda, otobanın kenarında merkezi bir konuma sahip ve ulaşımı çok kolay.
 

ARŞİV