Fenerbahçe ve Kızılay çağırıyor: Haydi kan vermeye

Fenerbahçe Spor Kulübü ile Kızılay'ın başlattığı kan bağışı kampanyasına daha ilk saatlerden itibaren büyük bir katılım oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da tüm Kadıköylüleri kampanyaya katılmaya çağırdı.

16 Şubat 2023 - 14:24

Fenerbahçe Spor Kulübü ve Kızılay, deprem felaketinin ardından acil ihtiyaçlar için bir kan bağışı kampanyası düzenledi. İki kurum, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları Kadıköy Fenerbahçe Ülker Stadyumu'na çağırdı. Çağrı sonrasında stadyuma yüzlerce vatandaş koştu, kampanyaya büyük bir katılım oldu. Kan verme kampanyası 16-17-18 Şubat tarihleri arasında Kadıköy Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda devam edecek.

ODABAŞI: BUGÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ
Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve belediye yetkilileri de stadyuma gelerek ilk günden kampanyaya katıldı ve kan bağışında bulundu. Sarı lacivertli kulüp ve Kızılay yetkilileriyle de bir küre görüş alışverişinde bulunan Odabaşı, basına yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Fenerbahçe ya da bir başka kulüp işi değil bu. Şu anda herkesin kampanyalara destek vermesi gerekiyor. Ben bölgeden geliyorum. Montumu 1 haftadır üzerimden çıkarmadım, farkındalık oluşturmak için. Depremden yaralı bir şekilde kurtulan ve ülkenin birçok bölümünde tedavi gören insanlar var. Kan ihtiyacı oluştuğu anda Kızılay'ın depolarının dolu olması gerekiyor. Fenerbahçe'nin bu çağrısı çok anlamlı. Bütün Kadıköylü komşularımızdan bu kampanyaya destek bekliyorum. Renklerin bir olduğu bir dönem yaşıyoruz. Ben bütün taraftarların geleceğinden emindim. Kadıköy'de yaşayanların ülke sevdası, vatan sevdasını anlatmaya gerek bile yok. Bugün birlik olma günü. Bu kampanya çok önemli ve tüm Kadıköylüleri desteğe davet ediyorum."

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Başar Yöngel de yaptığı açıklamada, kan bağışının bu tip felaket günlerinde neden gerekli olduğuna değindi: "Kan canlı bir organizma ve sürekli ihtiyaçtır. Bugün kan alsak da yarın ihtiyaç devam ediyor. Yaralıların tedavisi sürüyor. Kan bağışı ihtiyacına sürekli ihtiyacımız var. "kanver.org" üzerinden noktalarımızı görebilirler. Kan bağışı çağrısında bulunuyoruz. Sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri hassasiyet gösterdi. Sadece kan bağışı değil, diğer birçok yardımı da sahada gördük. Fenerbahçe öncülük yaptı ve 3 gün boyunca stadı bize açtı. Sadece Fenerbahçe taraftarlarını değil, herkesi buraya bekliyoruz. Bu bir zincir ve halkalar arttıkça ihtiyacımızı gidereceğiz." 


ARŞİV