Gebe Okulu mezunları bebekleriyle buluştu!

Kadıköy Belediyesi’nin gebelik sürecini anlattığı Gebe Okulu’ndan mezun anneler, doğumdan sonra annelik deneyimlerini paylaşmak için bebekleriyle birlikte bir araya geldi

23 Aralık 2022 - 09:39

Kadıköy Belediyesi, gebelik sürecini, doğum sonrasını ve bebek bakımını bilimsel bilgiler ışığında anlatarak bilinç oluşturmak amacıyla 2012 yılında Gebe Okulu projesine imza attı. Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliği'nde alanında uzman doktorlar tarafından sürdürülen eğitim programı, mezunlarını vermeye devam ediyor.

Gebe Okulu'ndan son dönem mezunları, doğum sonrası deneyimlerini paylaşmak için yeniden bir araya geldi. Anneler, geçen hafta bebekleriyle birlikte Özgürlük Parkı’nda bulunan belediyeye ait İlk Kütüphanem’de buluştu.

KİTAP SEVGİSİ AŞILANIYOR

İlk Kütüphanem Birim Sorumlusu Çiğdem Özbek, annelere kütüphane hakkında kısa bilgi verdi. İlk Kütüphanem'in 2014 yılında 2 ile 6 yaş grubu çocuklara kitap sevgisini aşılamak amacıyla yola çıktığını, kütüphaneye gelen çocukların önce oyuncaklarla oynadığını, sonra da kitaplara yöneldiğini söyleyen Özbek, “Çocuklar burada sosyalleşiyor, paylaşmayı öğreniyor.” dedi. Özbek, “Parka gelen çocuklar önce kütüphaneye geliyor, sonra oyun oynamaya gidiyor. Kütüphanemizde bin 400'e yakın kitabımız mevcut. Bine yakın üyemiz var. Çocuklara kütüphane üye kartı veriyoruz. Bu da onlara aidiyetlik duygusu veriyor. Pazar günü hariç 09.00 ile 18.00 saatleri arasında kütüphanemiz açık” şeklinde konuştu.

“KÜTÜPHANE ÜYE KARTI HEDİYESİ”

Özbek'in verdiği bilgilerin ardından Marmara Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencisi Beyza Nur Sinekli de bebeklere pofuduk hayvanlar isimli kitabı okudu, bebeklere okunabilecek kitaplar konusunda annelere önerilerde bulundu. Etkinlikte bebeklere kütüphane üye kartı da hediye edildi.

“KIZIMLA BİRLİKTE SOSYALLEŞTİK”

Gebe Okulu'ndan mezun Selin Şükran Şanoğlu da, “Kızım Meriç ile buradayız. Diğer anneler ile birlikte olmak iyi geldi. Kızım ile birlikte sosyalleştik. Kızıma ne tür kitaplar okuyacağımı öğrendim. Meriç'in kütüphane kartı da oldu. Umarım kızım kitap okumayı çok sever.” dedi.


ARŞİV