‘Genç ve dinamik kadromuz ile görev başındayız'

T.C. Sağlık Bakanlığı Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Klinik Şefi Uzman Doktor Füsun Mayda Domaç, “Hedeflerimizin ortaklaştığı nokta Kliniğimizi tanıtıp...

03 Mayıs 2011 - 11:34

T.C. Sağlık Bakanlığı Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Klinik Şefi Uzman Doktor Füsun Mayda Domaç, “Hedeflerimizin ortaklaştığı nokta Kliniğimizi tanıtıp, hasta sayımızı arttırmak” dedi.


T.C. Sağlık Bakanlığı Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği, genç, eğitimli ve dinamik kadrosu ile hastalarına en iyi sağlık hizmeti vermeyi amaçlıyor. Doktorluğun emek, zaman, çaba ve uğraş isteyen, insan odaklı olan kutsal bir meslek olduğuna dikkat çeken. T.C. Sağlık Bakanlığı Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Klinik Şefi Uzman Doktor Füsun Mayda Domaç, Klinik olarak bu kutsal mesleğin şartlarını yerine getirmek için ellerinden gelen bütün çabayı harcadıklarının altını çizdi, “Hastalarımıza en iyi tedavi koşullarını oluşturmak için gerekli çabayı harcıyoruz. Klinik olarak hedeflerimizin başında nöroloji yoğun bakım ünitesi ile tomografi cihazı var. Bunun içinde gerekli girişimlerde bulunduk. Yakında bir nöroloji yoğun bakım ünitemiz olacak. Bunu yapabilmek için yoğun bakım sertifikası da aldım. Gerekli hemşire ve asistan eğitimleri verilecek” diye konuştu.

‘KADROMUZ BAŞARILI VE YETENEKLİ’

Klinik adına yaşanan bu gelişmelerin olumlu olduğunu vurgulayan Nöroloji Klinik Şefi Uzman Doktor Füsun Mayda Domaç, bu gelişmeler doğrultusunda hasta sayısının da artacağını belirtti, sözlerine şu şeklide devam etti: “Eğitimli genç ve dinamik bir kadromuz var. Sekiz uzman ve üç asistandan oluşan bu ekip, kendi alanlarında başarılı ve yetenekli. Kliniğimiz içerisinde demans, epilepsi, hareket bozukluğu, baş ağrısı ve parkinson gibi birimlerimiz var. EMG ve EEG laboratuarımız mevcut. Hedeflerimizin ortaklaştığı nokta Kliniğimizi tanıtıp, hasta sayımızı arttırmak.”

“EN ÖNEMLİ SORUNUMUZ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ İLE TOMOGRAFİ CİHAZI”
Sağlık Bakanlığı’nın 2010 yılının Haziran ayında açtığı sınavı kazanarak klinik şefliği unvanını aldığını ifade eden Uzman Doktor Füsun Mayda Domaç, altı aydır Nöroloji Klinik Şefi olarak görev yaptığını söyledi, sözlerine şu bilgileri ekledi: “Kilnik olarak şu an en önemli sorunumuz yoğun bakım ünitemiz ile tomografi cihazımızın olmaması. Bu nedenlerden dolayı hasta sayımız da çok fazla değil.”

Seyhan KALKAN VAYİÇ


ARŞİV