Güçler işitme engelliler için birleşti

Türkiye İş Kurumu Kadıköy Şube Müdürlüğü ile Anadolu Sağırlar Federasyonu İstanbul Temsilciliği güçlerini işitme engelliler için birleştirip ‘Matbaa ve Kağıt Ebatlama’ kursunu başlattı.

16 Haziran 2011 - 09:52


Engelliler, günlük yaşamda birçok sorunla karşı karşıya kalıyor. Bu sorunlarla başa çıkmak için de çözüm yolları bulmaya çalışıyor. En önemli sorunların başında da iş bulmak geliyor. İş aramak onlar için adeta bir çileye dönüşüyor. Engellilerin yaşadığı bu çileyi az da olsa azaltmak adına Anadolu Sağırlar Federasyonu İstanbul Temsilciliği ile Türkiye İş Kurumu Kadıköy Şube Müdürlüğü ele ele verdi, işitme engelliler için ‘Matbaa ve Kağıt Ebatlama’ kursu başlattı.
Kursu başlatmalarındaki amaçların başında işitme engellilerin yaşama daha sıkı sıkıya bağlanmalarını sağlamak ve onları iş sahibi yapmak olduğunu ifade eden Anadolu Sağırlar Federasyonu İstanbul Baştemsilcisi Serkan Ural, “Matbaa ve Kağıt Ebatlama’ kursu projesini biz hazırladık. Genel merkezimize ilettik. Onlar projemizi onaydılar ve Türkiye İş Kurumu’na ilettiler. Türkiye İş Kurumu bizimle iletişime geçti. Görüşmelerin sonucunda karara bağlanan ve altı ay sürecek olan kursumuz 17 Mayıs’ta başladı. “Matbaa ve Kağıt Ebatlama’ kursunun dersleri, haftaiçi 09.00 ile 15.00 saatleri arasında Hasanpaşa Mahallesi Kurbağalıdere Caddesi’nde yer alan Temsilciliğimiz’de veriliyor” dedi.

‘ELEKTRİK TESİSATÇILIĞI KURSU BAŞLAYACAK’

İstanbul Baştemsilcisi Serkan Ural, eğitmen maaşı ile kurs malzemelerini Türkiye İş Kurumu’nun karşıladığını belirtti, “Bazı matbaa firmaları ile iletişime geçtim. Kursun sonucunda kursiyerlerimizden isteyenler olursu onları işe yerleştireceğiz. İki ay sonra yine Türkiye İş Kurumu ortaklığı ile ‘Elektrik Tesisatçılığı’ kursu başlayacak. Bu kurslar sayesinde ayrıca Federasyonumuzun tanınırlığı da artıyor” diye konuştu. Kurs eğitmeni Muhammet Emin Tancı ise, “El ile yapılan kağıt işlerini, kağıtın ve matbaanın tarihçesini, ofset baskıda kullanlan malzemeler ile mürekkepleri anlatıyorum. Altı ay içinde verebileceğimin en iyisini vermeye çalışacağım. Kurs kapsamında kağıt kutular, kağıt çantalar, kese kağıtları ve daha birçok şey tasarlıyoruz. Çok istekliler. Çok başarılılar. Yaptıkları çizimler beni çok şaşırtıyor. Tasarım yönleri çok iyi” dedi.

Seyhan KALKAN VAYİÇ


ARŞİV