Gönüllüler kan verecek

Kadıköy Belediyesi’nin 22 gönüllü evinde, bir yıl süreyle Kızılay’dan gelen yetkililer tarafından kan alınacak.

04 Mart 2011 - 13:14

Kadıköy Belediyesi’nin 22 gönüllü evinde, bir yıl süreyle Kızılay’dan gelen yetkililer tarafından kan alınacak.


Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk arasında yapılan protokolle, 22 gönüllü evinde, bir yıl süreyle Kızılay'dan gelen yetkililer tarafından kan alınması kararlaştırıldı. Sürekli kan toplamanın bir ihtiyaç olduğu bilincini yaygınlaştırmak amacıyla 4 Ocak Cuma günü imzalanan protokol kapsamında, her ay farklı bir gönüllü evinde kan alınacak.
Proje hakkında bilgi veren Kadın Çalışma Grubu Başkanı Neşe Canyurt, kampanyanının organizasyonunu, Kızılay kan alma ekibi, Kadıköy Kızılay Kadın Çalışma Grubu ve Kadıköy Belediyesi’ne bağlı 22 gönüllü evi çalışanının yürüteceğini belirtti.
18 Şubat Cuma günü, Kozyatağı Gönüllü Evi’nde mahalle sakinlerine kan alma eğitimi verildi.
25 Şubat Cuma günü ise çevrede bulunan iş merkezleri, lokantalar, yaşayan mahalle sakinleri ve esnafından kan toplandı.
Kızılay kan alma ekibi, Kozyatağı Gönüllüleri ve Kadıköy Kadın Çalışma grubu özveri ile çalıştı. Johnson Wax firmasından 12 personel ve Hacı Başar restoranından çalışanların da katıldığı kan toplama organizasyonu, başarılı bir şekilde tamamlanmış oldu, emeği geçen herkese Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali teşekkür etti.
Bu kampanya her ay bir gönüllü evinde yapılacak, birinci aşamada bölgeye eğitim verilip, bir sonraki hafta da kan toplanacak.
Kampanyanın tanıtımı, pankart, afiş, el ilanı, broşür ve camide namaz sonrası duyuru ile yapılacak, vatandaşa düzenli kan vermenin fayda ve gerekliliği anlatılacak.

Tarihi belirlenmiş olan kan alma programı da şöyle:

-09.03.2011 Saat 14.00: Eğitim/Yer: Moda Gönüllü Evi,
-10.03.2011 Saat 14.00: Eğitim/Yer: Merdivenköy Gönüllü Evi
-25.03.2011 Saat 14.00: Eğitim/Yer: Erenköy Gönüllü Evi.

Fotoğraflar: Cansu ÇAĞIRTEKİN

 


ARŞİV