Gönüllülerden Tıp Bayramı kutlaması

Dumlupınar Sağlık Polikliniğinde Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’nin seminer programı kapsamında ''Anne-Baba Olmaya Hazır Olmak'' konulu seminer verildi.

29 Mart 2012 - 13:18

Dumlupınar Sağlık Polikliniğinde Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’nin seminer programı kapsamında ''Anne-Baba Olmaya Hazır Olmak'' konulu seminer verildi.

Bölgedeki anne-babaların katıldığı, annelerin ağırlıkta olduğu seminer yoğun ilgi gördü. Seminerde psikolog Serpil Tanki, anne-baba rolünün çok fazla sorumluluk isteyen, geri dönüşü olmayan, birçok bilgi ve beceri edinmeyi ve fedakarlıklar yapmayı gerektiren bir rol olduğunu anlattı.
Tanki, ''Bu role hazır olabilmek için çocuğun ihtiyaç duyduğu bakım, eğitim ve psikolojik destek hakkında bilgi sahibi olmak gerek. İnsanın kişiliğinin; zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişmenin yaşamın ilk 6 yılında çok hızlı oluştuğu göz önüne alındığında, anne-babaların özellikle 0-6 yaşa ait gelişim özellikleri hakkında bilgi sahibi olmaları çok önemli'' dedi.
ÇOCUKLAR GRİBİ ÖĞRENDİ
Öte yandan Dumlupınar Sağlık Polikliniği'nin bölgedeki Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri öğrencilerine yönelik seminerleri de başladı. İlk seminerde ''Grip ve Gripten Korunma Yolları'' konusu işlendi. Dr. İlhan Makinacı, öğrencilere grip hastalığını ve gripten nasıl korunacakları konusunda bilgi verdi. Seminerler sonunda öğrencilere kağıt mendil dağıtıldı.
Etüt Merkezleri seminerlerine sağlıkla ilgili değişik konularda, belli aralıklarla yıl sonuna kadar devam edilecek.
Seminer programı
·         2 Nisan: Çocuklarda Uyum ve Davranış Bozuklukları
·         16 Nisan: Çocuğumun Öfkeli Davranışlarını Nasıl Düzeltebilirim?
·         30 Nisan: Öz Bakım Becerilerinin Kazandırılması
·         14 Mayıs: Yeme Problemleri
·         28 Mayıs: Çocuğumu Nasıl Geliştirebilirim?
13.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan seminerler ücretsiz.
Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Adres: Dumlupınar Mah. Yumurtacı Abdi Bey Cad. No:32/A

ARŞİV