Göztepe Alzheimer Merkezi'nden Duyu Bütünleme Merkezi ziyareti

Kadıköy Belediyesi Göztepe Alzheimer Merkezi hastaları, Duyu Bütünleme Merkezi ziyaretinde Ergoterapist Sude Öcal ile farklı materyallerle keyifli aktiviteler yaptı

13 Şubat 2025 - 10:39

Kadıköy Belediyesi Göztepe Alzheimer Merkezi hastaları, Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezleri Sorumlusu Dr. Zeynep Süzme ile Göztepe Alzheimer Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Cengiz Çelikçi eşliğinde Kadıköy Belediyesi Duyu Bütünleme Merkezi’ni ziyaret etti.

Alzheimer hastaları, ziyarette Duyu Bütünleme Merkezi’nde görev alan Ergoterapist Sude Öcal ile birlikte farklı renk, dolu ve büyüklük ve renkteki materyallerle çeşitli etkinlikler yaptı.

Duyu Bütünleme Merkezi’nde çocuklarla çalışan Ergoterapist Sude Öcal, ziyarette yapılan aktiviteler hakkında şu bilgileri verdi: “Belirli yaştan sonra görme ve işitme gibi duyularımızda gerileme oluyor. Bugünkü aktivitelerde ince motor ve kaba motor, görsel hafız ile planlama ve görsel izleme üzerine çalıştık. Ergoterapi ile duyu bütünlemenin birlikte olduğu bütüncül bir çalışmaydı. İlerleyen yaşlarda günlük yaşamın sürdürülebilmesi için önemli aktiviteler.”

“OYUN OYNADIK, BİZE İYİ GELDİ”

Etkinlikte keyifli dakikalar geçiren Alzheimer hastası Sena Lalik “El becerimizi geliştirdik. Görsel ve zihinsel olarak çalıştık. Oyun oynadık. Bize iyi geldi. Çok güzel geçti.” derken Ayla Sönmez de şunları söyledi: “Hoşuma gitti. Değişik geldi. Bazı etkinlikler gençlik yıllarımı hatırlattı.”

 

ARŞİV