Gözlük deyip geçmeyin

Gözlük alırken şu 3 kurala dikkat edin: Güvenilir yerden alın, cam kalitesine dikkat edin ve uzman desteğiyle seçiminizi yapın.

02 Şubat 2012 - 13:45
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköylü gözlükçü Muzaffer Kızgın gözlük seçimi konusunda önemli tavsiye ve uyarılarda bulundu. Gözlük almadan önce iyi düşünüp, öyle karar vermek gerektiğini söyleyen Muzaffer Kızgın, “Bu konuda güvenilir yerden ve uzmanından destek almaya özen gösterin” dedi.
SAHTESİ KATARAKTA NEDEN OLUYOR
20 yıldır Kadıköy’deki mağazasında Muzaffer Kızgın’la beraber gözlük satan Yalçın Alper ise sahte güneş gözlük seçiminin kişinin görme sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Yalçın Alper, bir sezon dahi kullanılmış olsa, sahte güneş gözlüklerinin gözde katarakt oluşumuna neden olduğunu vurguladı.
3 ALTIN KURAL
Gözlük almadan önce siz olun şu 3 şeye dikkat edin! Güvenilir yerden alışveriş yapın, cam kalitesine dikkat edin ve uzman desteğiyle size yakışan ürün alın. Bu 3 kuralın gözlük seçiminde mutlaka ve mutlaka uyulması gereken kaideler olduğunu belirten Muzaffer Kızgın, “İlk kural güvenilir yerden gözlük almak. İkinci kural ve dikkat edilmesi gereken en önemli konu güneş gözlüğünün cam kalitesi. Mineral, organik ve polarize olmak üzere üç tip gözlük camı vardır. Bilinçli olarak gözlük talebinde bulunun. Gözlük konusunda bilinçsizseniz kalite ve fiyat bakımından yanlış yönlendirilebilirsiniz. Eğer bunları bilmiyorsanız güvenilir yerden almaya dikkat edin. Üçüncü kural ise görsellikle ilgili. Kişi kendi beğenisine göre renk ve model beğenebilir. İşinde uzman bir gözlükçü müşterisine en ideal seçim konusunda profesyonel destek sunabilir. Müşterinin beğenisi kadar burada gözlükçünün teknik bilgisi doğru seçim konusunda önem kazanmaktadır” diye konuştu.
HANGİ MODELLER MODA OLACAK?
Bayanlarda 2012’de büyük kemik ve abiye gözlük modelleri biraz daha ön plana çıkacak. Büyük kemikten ifade edilmek istenen, gözlüğün, gözü ve çevresini olabildiğince kaplaması. Cildi ve göz çevresini güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı korumak amacıyla bu yılın ilgi gören modelleri, aksesuarlarla bezenmiş, büyük ve geniş gözlükler olacak.
MOR RENK ÖNE ÇIKACAK
Saç ve ten rengi de gözlük seçiminde önemli faktörlerden. Bu uyumun yerinde olması kişinin görselliğine de artı değer katıyor. Bu yıl kestane, kumral ve kızıl saçlara kahverengi ve tonlar tercih edilecek. Esmer ve daha açık tenlilerde biraz daha pastel renkler, kahverengi ve açık tonlar ve gri tonlar ağırlıklı olacak. Asıl önemli olan ise bu yılın rengi. Gözlüklerde bu yıl mor rengin öne çıkacağı tahmin ediliyor. Yani bu bahar ve yaz bol bol mor renkli gözlükler görebilirsiniz. Optik gözlük seçiminde de büyük oranda yukarıda belirtilenler doğrultusunda hareket etmek en sağlıklı olanı. Ancak optik gözlüğün güneş gözlüklerinden farkı yönü numaralı olması. Burada doktorun gerek gördüğü numara doğrultusunda gözlükçüden gerekli olan numaralı cam temin ediliyor. Optik gözlük seçiminde de çerçeve kalitesinde estetiğe önem veriyorsanız gözlükçünün teknik bilgisi ve sizin beğenileriniz devreye giriyor.

ARŞİV