Halk sağlığı ödülü Kadıköy Belediyesi'nin

Kadıköy Belediyesi, ilçedeki çocukların ağız ve diş sağlığının korunması ve tedavisi için ‘Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık’ projesiyle, bu yıl Halk Sağlığı dalında en büyük ödül olan Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’nü kazandı.

24 Mart 2011 - 13:58

İstanbul Tabip Odası’nın 2011 Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’nü kazanan Kadıköy Belediyesi’nin Türkiye’de bir örneği daha olmayan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 19 Mart Cumartesi günü düzenlenen törende ödülüne kavuştu.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cemi Demiroğlu Oditoryumu’ndaki ödül töreninde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, projenin başarıyla sürdüğünü söyleyerek, “Proje ile çocuklarımızın diş sağlığının korunmasını ödül saymıştık, ama birilerinin özellikle sağlık konusunda otorite olan Tabip Odası’nın bizi fark etmesi de en güzel ödül oldu” dedi.
İstanbul Tabip Odası’nın her yıl 14 Mart Tıp Haftası kapsamında verdiği ödüllerin dağıtım töreni 19 Mart Cumartesi günü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapıldı. Kadıköy’deki ilköğretim okullarında okuyan tüm çocukların ağız ve diş sağlığının korunması ve tedavisi için uygulanan “Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık” projesiyle, bu yıl Halk Sağlığı dalında en büyük ödül olan Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’nü kazanan Kadıköy Belediyesi, Törene Diş Polikliniği doktor, hemşire ve çalışanlarından oluşan 50 kişilik bir ekiple katıldı. Ödülü, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören’in elinden alan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, şunları söyledi:
“Projenin temel amacı Kadıköy de bulunan bütün ilk ve öğretim okullarında okuyan çocuklarımızın diş taramalarının yanında tedavilerinin de yapılarak, 15-16 yaşlarına geldiklerinde ağızlarında hiçbir sağlık probleminin olmamasıydı. Projeye başladıktan sonra sadece tarama-tedavi değil, hijyen eğitimi, engelli çocukların ve yetişkinlerin diş ameliyatlarının da önemini fark edip bir de bu konuda adım attık. Kurduğumuz ameliyathane ile sadece Kadıköy den değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen, başka hastanelerden aylar sonrasına gün aldıkları halde bizde kısa sürede ücretsiz ameliyata alınarak sağlıklarına kavuşan engellilere de hizmet vermeye başladık. Bu güne kadar bizi kimse fark etmiyor sanıyorduk. Çocuklarımızın diş sağlığını ödül sayıyorduk, ama Tabip Odası’nın bu önemli ödülüyle ödüllendirildik. Çok mutluyuz, bizi bu ödüle layık gören jüriye ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. “
Başkan Öztürk, sahneye ödülün gerçek sahipleri oldukları için Poliklinik Sorumlu Hekimi Burcu Kuru ve Sağlık Müdürü Zeynep Süzme ile birlikte almak istediğini belirterek, sahneye Kuru ve Süzme’yi çağırarak, basına birlikte poz verdi. Öztürk’ün bu jesti salonda bulunanlar tarafından alkışlarla karşılandı. Tören sonunda Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinği ekibi birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.
İstanbul Tabib Odası’nın Prof.Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü, Türkiye de sadece halk sağlığının korunması, yaygınlaştırılması konularında önemli hizmetler veren kişi ve kuruluşlara veriliyor.
 


ARŞİV