Hastalara sıcak yemek için araç desteği

Kadıköy Belediyesi, yeni kapanma sürecinde korona virüsüne yakalanmış ve karantinada olan tüm hastalara VavaCars işbirliğiyle sıcak yemek ulaştırıyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor

24 Aralık 2020 - 18:49

Pandeminin başından beri 65 yaş üzerinde olup özellikle yalnız yaşayan yaşlılar ve engelliler için sıcak yemek dağıtımı yapan Kadıköy Belediyesi, korona virüs salgınına karşı dayanışma kampanyalarına devam ediyor. Korona virüsüne yakalanmış hastalar evden çıkamıyor. Bu sebeple belediye, onlara da sıcak yemek dağıtımı yapıyor. 

Mart-nisan aylarında da emeklilerin maaşlarını alabilmeleri için zabıta ekipleri görevlendirilmiş, 65 yaş üzerindeki Kadıköylülerin ihtiyaçları belediye tarafından karşılanmış, bu yönde birçok çalışma yapılmıştı.

Bu dönemde gerçekleşen yemek dağıtımı da özel sektörle birlikte gerçekleştiriliyor. Kampanyanın destekçilerinden biri de VavaCars şirketi. Uluslararası bir şirket olan VavaCars’ın CEO’su Lawrence Merritt, kampanyayı şöyle anlattı: “Korona virüsü sürecinde Kadıköy Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz bu ikinci iş birliğinde korona virüsü hastası olan, semptomlu veya semptomsuz fark etmeksizin karantinada olan tüm hastalara sıcak yemek servisi yapılması için VavaCars olarak araç tahsis etmiş bulunuyoruz. 16 Aralık’ta başladığımız bu ortak çalışma, hastalığın seyrine göre şimdilik üç araç ile iki ay için planlandı. Nisan ayında da 65 yaş ve üstü Kadıköylülerin günlük ihtiyaçlarının temini için zabıta ekiplerine araç tahsisinde bulunmuştuk.”

PANDEMİ, ŞİRKETLERİ DE ETKİLEDİ

“Sadece pandemi sürecinde değil, genel anlamda sosyal yardım ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almak VavaCars’ın öncelikleri arasında” diyen Merritt, şöyle devam etti: “Bir buçuk yıl önce kapılarını açmış, ikinci el araç ticareti yapan, genç, enerjik ve yeni nesil bir şirket olarak yardımlaşmanın, sürdürülebilir projelerde yer almanın ve insana yatırım yapmanın öneminin son derece farkındayız. İş birliklerimizi ve projelerimizi oluştururken de öncelikli amacımız faydalı olmak, anlamlı ve güzel işlere imza atmak.”

Pandemi, tüm dünya üzerinde kuralları, davranışları değiştirdi. İnsan davranışları ve hareketlerini değiştirmesinin yanında global şirketlerin ekonomik durumlarını da etkiledi. Merritt, bu konuda “Tüm dünya daha önce hiç yaşanmamış, görülmemiş bir salgınla mücadele ediyor” dedi ve ekledi: “Hayatı her alanda böylesine derinden etkileyen virüsün ekonomiyi ve sosyal düzeni etkilememesi mümkün olamazdı. Üretim faaliyetleri, küresel tedarik zincirleri, kısıtlanan sektörler hepsi ekonominin ayrılmaz birer parçasıyken pandemi, dünyanın her yerinde farklı farklı koşullar oluşturdu. Ülkelerin sınırlarını kapaması, sokağa çıkma yasakları ve alınan daha birçok tedbirle hem ekonomik hem de sosyal açıdan tüm dünya derinden sarsılmış olsa da bu yeni yaşam modeli beraberinde kendi düzenini oluşturmaya başladı. Bu dönemde vatandaşın toplu taşıma yerine hızlıca özel araçlara yöneldiğini gördük, bu sebeple operasyonlarımızda yoğunluk yaşadık. Biz de bu yeni yaşam, çalışma, beslenme ve eğlence biçimlerini pandeminin dayattığı koşullara göre şekillendiriyor, hayatlarımıza, iş modellerimize en uygun şekilde uyarlamayı öğreniyoruz.”

BELEDİYE-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ

Bu süreçte özellikle belediyelere özel bir görev düşüyor çünkü vatandaşlara en yakın kurumlardan biri yerel yönetimler. Kadıköy Belediyesi de bu çerçevede kampanyaları yürütüyor. Merritt, Kadıköy Belediyesi’ne bu kampanyalar için teşekkür ederken, özel sektörle iş birliğini çok anlamlı bulduğunu söyledi: “Özel sektör kuruluşlarının ortak ihtiyaçları karşılamak için kamu hizmetlerine gönüllü katkısı başta sosyal ve kültürel alanlar olmak üzere pek çok konuda iyileşme sağlıyor. Bu katkıların sürekliliği uzun vadede hem yerel yönetimlere hem de topluma büyük gelişimler ve avantajlar sunacaktır. 

VavaCars olarak sektörümüzdeki diğer firmalara da yerel yönetimlere destek vermeleri için buradan çağrıda bulunuyoruz.”

“Anadolu Yakası'nın en kalabalık ve en merkezi ilçelerinden biri olan Kadıköy’ün, mekanlarıyla, işlek caddeleri ile İstanbul’un sosyal hayatında önemli bir yeri olduğunu biliyorum” diyen Merritt, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu değerli semtin değerli sakinlerinin hayatlarına kolaylık ve fayda sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Korona virüsüne yakalanan tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Dilerim kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar.”


ARŞİV