Hayvan barınakları renklendi

Gazeteci Ömür Gedik; Ataşehir’deki Kadıköy Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’ne yaptığı ziyarette hem barınağın ihtiyaç duyduğu boyaları barınak yöneticilerine teslim etti.

18 Ağustos 2011 - 14:47

Filli Boya ve Haçiko hayvan barınaklarını renklendirdi..
Filli Boya’nı, Haçiko Derneği ile birlikte düzenlediği “Filli Boya ile Renkli Barınaklar” kampanyası gördüğü yoğun ilgi ve destekle sona erdi.
Haçiko Derneği tarafından tespit edilen, 4 bini aşkın yardıma muhtaç, sahipsiz hayvanın yaşadığı 10 barınağa Filli Boya tarafından boyaları, kampanyanın tamamlanmasının ardından teslim edildi.
Filli Boya Pazarlama İletişim Müdürü Selda Uzun ve Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (Haçiko) kurucusu gazeteci Ömür Gedik; İstanbul Ataşehir’deki Kadıköy Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’ne yaptıkları ziyarette hem barınağın ihtiyaç duyduğu boyaları barınak yöneticilerine teslim etti hem de boya uygulama çalışmalarını yerinde inceleyerek destek verdi. Kampanya kapsamında Türkiye genelinde toplam 3600 metrekareden fazla alan renklendirildi.
Kampanya katılım formunu sosyal paylaşım sitelerinden doldurarak paylaşan her 5 kişi adına 1 kilo boya yardımının yapıldığı projeyle küçük dostlarımız renkli yuvalarına kavuşmuş oldu.

ÖMÜR GEDİK'TEN KADIKÖY BARINAĞINA TAM NOT

Haçiko Kurucusu gazeteci Ömür Gedik, İstanbul’da birçok belediyenin hayvan barınağını ziyaret edip incelediğini ancak bunlar içinde en çok Kadıköy Belediyesi'nin Ataşehir de bulunan geçici Hayvan Barınağı’nı beğendiğini belirtti. İlk kez geldiği Kadıköy Belediyesi Hayvan Barınağı’nda sokak köpeklerini seven ve yakından ilgilenen Gedik, “Kadıköy Belediyesi'nin sokak köpekleri için oluşturduğu barınak çok iyi durumda. Buradaki hayvanlar daha özgür, kafeslerin dışında rahatça dolaşabiliyor ve daha sağlıklılar. Ayrıca gönüllüler de belediye ekipleriyle birlikte çalışabiliyor. Birçok barınakta havyanlar kafese kapatılmış, dolaştırılmıyorlar. Hatta orada vatandaşların girmesine de izin verilmiyor. Oysa burada farklı bir durum var. Barınaktaki köpek kulübelerini boyadık, hayvanların durumunu yakından görme imkanı bulduk. Sayın Belediye Başkanımız Selami Bey'i kutluyorum ve kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

www.haciko.org


 


ARŞİV