HIV'den korkma, bilgisizlikten kork

Hasanpaşa ve Caddebostan Gönüllüleri, Medikal Park işbirliğiyle 19 Aralık’ta Kadıköy Belediyesi brifing salonunda düzenlenen “AIDS ve AIDS’ten Korunma” ...

05 Ocak 2012 - 13:57

Hasanpaşa ve Caddebostan Gönüllüleri, Medikal Park işbirliğiyle 19 Aralık’ta Kadıköy Belediyesi brifing salonunda düzenlenen “AIDS ve AIDS’ten Korunma” başlıklı ortak etkinlikte çağımızın vebası AIDS’e karşı bilgi verildi.

Hasanpaşa Gönüllü Evi Sağlık ve Çevre Komitesi Başkanı Ülkü Yıldırım’ın açış konuşmasından sonra konferansın konuşmacı konuğu Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Melahat Cengiz, görseller eşliğinde bir sunum yaptı. “HIV’den korkma bilgisizlikten kork” sloganından hareketle AIDS virüsü, bulaşma yolları, korunma yöntemleri, tanı ve tedavisi hakkında bilgiler vererek erken tanının önemi üzerinde durdu; katılımcıların sorularını yanıtladı. Katılımcılar, AIDS hakkında duyduklarını sorgulama fırsatı bularak “Korku değil, bilmek seni yaşatır”, “Önyargılar öldürür”, “Bilgi ve bilinç HIV’den korunmanın anahtarıdır” sloganlarının anlamını daha iyi kavradılar.
Sunum bitiminde Hasanpaşa Gönüllü Evi Başkanı Tülay Bilgin ve Caddebostan Gönüllüleri, Dr. Melahat Cengiz’e teşekkür ederek Kadıköy Belediyesi adına plaket ve teşekkür belgelerini sundular.

ARŞİV