İki toplum sağlık için buluştu

Kadıköy ile Rusya'nın Stavropol Belediyeleri arasında "Sağlıkta Eşitsizliklerin Azaltılması Çalıştayı" Kadıköy'de gerçekleştirildi. Rus misafirler, Kadıköy Belediyesi'nin birimlerini de ziyaret etti.

31 Mayıs 2011 - 10:52

Kadıköy Belediyesi uluslar arası düzeyde gerçekleştirilen “Sağlıkta Eşitsizliklerin Azaltılması Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı.


Kadıköy ile Rusya’nın Stavropol Belediyeleri arasında “Sağlıkta Eşitsizliklerin Azaltılması Çalıştayı” Kadıköy’de gerçekleştirildi. 26 Mayıs Perşembe günü Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya Kadıköy’den ve Stavropol’dan belediye yetkilileri ve uzmanlar katıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan’ın da katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını Kadıköy Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Şule Onur yaptı. Onur, konuşmasında iki belediye arasında gerçekleştirilen çalıştay ile ilgili dinleyicilere bilgi verdi. Kadıköy ile ilgili olarak Sağlıkta Eşitsizliklerin Azaltılması konusunda yapılan çalışmaları ve düşüncelerini de dinleyicilere aktaran Onur daha sonra sözü, “Sağlıkta Eşitlik” konulu sunumunu yapması için Anna Ritsatakis’e verdi.Saat 09.30’dan 17.15’e kadar kahve ve yemek araları haricinde gün boyu devam eden “Sağlıkta Eşitsizliklerin Azaltılması Çalıştayı”nda ev sahibi belediye başkanı olarak kısa bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, çalıştaya ufak bir katkı vermek için söz aldığını belirterek “Kadıköy 21 mahalleden oluşuyor ve 6 mahalle sosyo-ekonomik yönden yetersiz. İlçemizde insan sağlığına özel önem veriyoruz. İnsanlar nedense sağlıkları hakkında bilgi sahibi olmuyor. Bu amaçla koruyucu hekimlik çalışması başlattık. Merkezi hükümetin vermediği sağlık hizmetini vermeye başladık. Kadın sağlığı konusunda çalışmalarımızı genişletip, önümüzdeki süreçte meme kanseri merkezini açacağız. Kadınlarımızın sağlığını kayıt altına alarak, düzenli kontrollerini sağlayacağız ki hasta olmadan onlara hizmet götürmüş olalım” dedi.
Stavropol Belediyesi’nin de bir sunum gerçekleştirdiği çalıştayda; Kadıköy Belediyesi Sağlıkta Eşitsizliklerin Belirlenmesi Anket Çalışmasının da sunumu yapıldı.

MUSTAFA SÜRMELİ


ARŞİV