İlaçlama ve dezenfeksiyon semineri

Kadıköy Belediyesi, Fikirtepe Veteriner İşleri Müdürlüğü halk sağlığının korunması, bulaşıcı hastalıklar ve vektör ismiyle anılan canlılarla mücadele için Kadıköy ve Ataşehir Belediyesi personeline ilaçlama ve dezenfeksiyon semineri verdi.

09 Mart 2011 - 13:52


Fikirtepe Veteriner işleri müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen seminere; Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ali İhsan Mete ve Veteriner İşleri Müdürlüğünde İlaçlama Birimi Sorumlusu biyolog Ahmet Burgaç katıldı.
Seminerde “hamamböcekleri”, “ilaçlama yöntemleri”, “karasinekler” ve “tatarcık” konuları işlendi. Hamamböceklerinden başlanarak etkisiz hale getirmede kullanılan ilaçlar ve uygulama alanlarından bahsedildi. Karasineklerin özelliklerini anlatan biyolog Ahmet Burgaç “Çürümüş ve her zaman sıvı olan besinleri alırlar. Her türlü gıda ve çöp atıklarıyla beslenirler. En önemli kuluçka yerleri gübrelik ve çürüyen bitki yığınlarıdır. Burada Belediye’ye karasinek papülasyonunu azaltmak için çok iş düşüyor. Karasinekler dinlenmek için keskin kenarlı ve parlak yüzeyleri tercih ederler. Bu durum, bizim nereyi ilaçlayacağımızı bilmemiz açısından çok önemli” dedi.
“Dinleyicilerden gelen bu anlatımlar daha önceden de sık sık yapılsaydı biz bu konuda daha bilgili olurduk” diyerek sözüne başlayan Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ali İhsan Mete ise “Ülkemizde bu konunun mevzuatı daha yeni oluşturuluyor, biz de düzenlediğimiz bu seminerlerle ilgili ilgil personelimizi bilgilendirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Büşra DURGUN


ARŞİV