‘İş kazalarında ilkyardım' projesi ‘TAÇLANDI'

Göztepe Sanayi Sitesi çalışanlarına yönelik 14 Mart’ta başlatılan “İş Kazalarında İlk Yardım” projesi kapsamında eğitim alan işçilere ilk yardım eğitimine katılım belgesi verildi.

09 Haziran 2011 - 10:52

Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nin Göztepe Sanayi Sitesi çalışanlarına yönelik 14 Mart’ta başlattığı “İş Kazalarında İlk Yardım” projesi kapsamında 68 işyeri temsilcisine ilk yardım eğitimine katılım belgesi verildi.
Elektrik ve Elektronik Atık Eşya Koordinasyon Merkezi’nde 2 Haziran Perşembe günü saat 12.30’da düzenlenen katılım belgesi etkinliğine, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Zeynep Süzme ile Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Deniz Erbuğ da katıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan’ın katılım belgesi verdiği proje kapsamında 68 işyerine ulaşıldı ve 198 kişi ilkyardım eğitimi aldı. Konuşmasında projenin önemine değinen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Dumlupınar Sağlık Polikliniği çevredeki sorunlara duyarsız kalmamıştır. Beni ilgilendirmez mantığı ile hareket etmemiştir. Bu projenin böyle bir mantıkla hareket etmemesinden dolayı gurur duyuyorum. Dr. Deniz Erbuğ’u arkadaşlarını kutluyorum” dedi. Başkan Öztürk, bazen çok basit olayların inanılmaz sonuçlar doğurduğuna dikkat çekip, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu eğitimleri almak çok önemli. Hayat çok acımasız. Umarım aldığınız eğitimlere ihtiyacınız olmaz. Gerekli olduğu zamanda bir hayat kurtaracaksınız. Bu eğitime katıldığınız için sizleri yürekten kutluyorum.”

‘EĞİTİM VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Proje Koordinatörü Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Deniz Erbuğ ise, eğitime katılan 198 kişinin de katılım belgesi almaya hak kazandığını ama çalışma saatlerinden dolayı etkinliğe 68 kişinin katıldığının altını çizdi, “Sanayi çalışanlarına yönelik başlattığımız bu proje çercevesinde verilen eğitimler sonucunda çalışanlar iş kazası geçirdiklerinde ilk anda ne yapmaları gerektiğini öğrendiler. Bölgedeki bütün sanayi çalışanlarına ulaşana dek projeyi sürdürüp, eğitim vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Çanta atölyesi sahibi Kadriye Kozkıraç da maket bıçağı ile elini kestiği için Poliklinik ile tanıştığını hatırlatıp, sözlerine şu şekilde devam etti: “Geçirdiğim iş kazası sonucu Dumlupınar Sağlık Polikliniği’ne gittim. Tedavim yapıldı. İş kazalarında ilk yardım semineri verdiklerini belirttiler. Eğer istersem atölyede çalışanlara ilkyardım semineri vereceklerini söylediler. Atölyeye gelip, ‘İş kazalarında ilkyardım eğitimi’ semineri verdiler. Ayrıca, geri dönüşümlü çanta içinde ilk yardım malzemesi dağıttılar. Verilen ilkyardım eğitimi sonrası ben ve işyerinde çalışan arkadaşlarım iş kazası geçireceğimiz zaman ilk anda ne yapmamız gerektiğini öğrendik.”

Haber: Seyhan Kalkan Vayiç
Fotoğraflar: Sinem Tezer


ARŞİV