İstanbul sağlıklı yaşam için yürüdü

‘Harekete Geç İstanbul’ yürüyüşü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Vali Mutlu, hareketsiz yaşamın sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

12 Ekim 2012 - 08:53

“3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” dolayısıyla İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başta olmak üzere sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar, Galatasaray Lisesi önünden Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na yürüdü.

Yürüyüşe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Av. Numan Güzey ile İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu başta olmak üzere sporcular, öğrenciler, vatandaşlar ve emniyet mensupları katıldı. Yürüyüşün ardından Vali Mutlu ile vatandaşlara, sağlık görevlileri tarafından obezite testi yapıldı. Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Sağlığımız için buradayız. Sağlık her şeyin başı. Sağlıklı bir toplum yaratmak için büyük çaba sarf ediyor, büyük harcamalar yapıyoruz. Her yıl sağlık harcamalarımız artıyor. Diyabet ve obezite sorunu öne çıkmaya başlıyor. Son on iki yıl içerisinde şişman insanlarımız içerisinde yüzde 44 artış oldu. Bu da pek çok hastalıkları beraberinde getiriyor. Artık yürüyelim, sağlığımızı muhafaza edelim. Yürüyüş bütün hastalıkların çaresi. Spor yapan insanların hem uzun yaşama hem de sağlıklı yaşama şansı var. Sigarayla olduğu gibi şişmanlıkla da mücadele etmemiz gerekiyor. Haftanın üç, dört günü mutlaka yürümemiz gerekiyor. Oturup kalmaktan, televizyon başında pineklemekten, aşırı yemekten uzaklaşacağız. Hayatımız bizim en büyük değerimizdir” dedi.

ARŞİV