İzinsiz hayvan satanlara suçüstü

Kadıköy Belediyesi Veteriner ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda kötü koşullarda bırakılmış hayvanlar ele geçirildi.

26 Nisan 2011 - 10:54

Kadıköy Belediyesi Veteriner ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda kötü koşullarda bırakılmış hayvanlar ele geçirildi.


Kadıköy Hasırcıbaşı’nda bir apartman dairesinde izinsiz ve ruhsatsız şekilde hayvan üretilip satıldığı yönündeki şikâyet ve ihbarı değerlendiren Kadıköy Belediyesi Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaptıkları denetimde gördüklerine inanamadı. Apartman dairesinde 7 adet köpek, 8 adet muhabbet kuşu, 10 adet sokak kedisi, 6 adet tavşan, 6 adet ginepig (gine domuzu), 7 adet hamster, 7 adet gonzales ile 5 kaplumbağanın son derece kötü koşullarda bulunduğu tespit edildi. Tutanak tutan ekipler; 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında işlem yaparak, bakımsız koşullardaki hayvanları tedavileri yapılmak üzere Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’ne götürdü. Merkezde veteriner hekimler tarafından yapılan muayenelerde hayvanların oldukça aç ve bakımsız olduğu, ayrıca köpeklerde ishal ve bir kısmında da uyuz şüpheli semptomlar tespit edildi.
Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ali İhsan Mete yaptığı açıklamada, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında kendilerine verilen yetkiyi kullanarak, son derece kötü koşullarda olduğunu tespit ettiği hayvanları alarak, Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’nde tedavi ettiklerini söyledi. Bazı hayvanların tedavilerinin sürdüğünü belirterek, hayvanların ele geçirildiği olay mahallini de halk sağlığını tehdit etmemesi amacıyla dezenfekte ettiklerini belirten Müdür Ali İhsan Mete, “Şikayet ve ihbar gelince ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Sözkonusu yerde izinsiz ve ruhsatsız şekilde hayvan üretilip satıldığını tespit ettik ve gerekli yasal işlemleri uyguladık. Bu hayvanlarımız şimdi merkezimizde 4 veteriner hekimimizin gözetiminde normal sağlık koşullarına kavuşmuş oldu. Bu gibi şikayet ve ihbarları ciddiye alıp, değerlendiriyoruz” dedi.


Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV