Jinekolojik muayeneyi ihmal etmeyin

Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nde yeni göreve başlayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nimet Gül Yavuzer, kadınlara senede bir kez kesinlikle jinekolojik muayeneden geçmeleri tavsiyesinde bulundu...

07 Eylül 2011 - 15:50

Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nimet Gül Yavuzer göreve başladı. 1985 Ankara Tıp Fakültesi mezunu olan Yavuzer, SSK Okmeydanı Hastanesi, SSK Göztepe Hastanesinde çalıştıktan sonra Özel Kadıköy Hastanesinde görev aldı. 1 aydır Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nde çalışıyor. Op. Dr. N. Gül Yavuzer, kadınlara senede bir kez kesinlikle jinekolojik muayeneden geçmeleri tavsiyesinde bulundu. Yavuzer, “Kadınların, smear testi ve rahim ağzı kanser taraması, 40 yaşından sonra da yıllık meme kontrolü ve 2 yılda bir de meme mamografisi çektirmeleri gerekiyor” dedi.
Bütün tetkiklerin ücretsiz olarak yapıldığı Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği'nde; ultrason ve krio cihazları bulunuyor. Hastaların rahim ağzındaki yaralarına karşı tedavi yapılıyor. Hamile bayanlar için gebe takibi, kanser taraması ve simir testi de yapılıyor.


KADINLARA EĞİTİM DE VERİLİYOR
Dumlupınar’da bölgenin sosyoekonomik ve sosyokültürel yapısı göz önüne alınarak poliklinik hizmetleri yanı sıra eğitim çalışmalarıyla koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilmesi planlandı.
Aile planlaması, gebelikte yeterli ve dengeli beslenme gibi konulara öncelik verilerek bölgede kadın hastalıkları ve gebelikle ilgili uygun görülen konularda eğitimlere devam edilecek. Dumlupınar Sağlık Merkezinin hazırladığı projeler Eylül ayı içerisinde başlayacak, 15 günde bir haftanın belirli günlerinde verilecek.


Eylem Başak ŞENTÜRK


ARŞİV