Kaçak ilaçlamaya dikkat!

Kadıköy Belediyesi, vatandaşları, Belediye’den ilaçlama için geldiklerini söyleyip insanları kandıran firmalar hakkında uyardı.

11 Ağustos 2011 - 08:59

Yaz aylarında havaların ısınması ile birlikte artan sinek, hamam böceği, fare popülasyonu ilaçlama faaliyetlerinin de kontrolsüzce artmasına neden oluyor.
Son zamanlarda vatandaşların kapısına, Belediye’den ilaçlama için geldiklerini söyleyip insanları kandıran firmaların artması, sağlıksız ilaçlamaya sebep oluyor.
İlaçlama yapan firmanın, mutlaka uzman bir personel kontrolünde ilaçlama yapması, bu firmaların izin belgesi ve ruhsatlarının olması, kullanılan ilacın kullanımının yasaklanmamış olması gerekiyor.
Kaçak ilaçlamanın önüne geçebilmek için, ilaçlama yaptırılan firmanın, Sağlık Bakanlığı ruhsatı ve Tarım Bakanlığı ilaç ruhsatı olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor. Kullanılan ilacın ismini öğrenmek, ilaçlama sonrası fiş, fatura almak da kaçak ilaçlamanın önüne geçmek için diğer önlemler arasında yer alıyor.
Vatandaşların internet, tavsiye veya reklam yoluyla bulduğu özel firmalara, bilinçsizce ilaçlama yaptırması, çevreyi ve doğayı da kalıcı olarak kirletiyor.
Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’ndan ruhsat almamış bu firmaları, Tarım Bakanlığı’na ihbar etmek gerekiyor.

Eylem Başak ŞENTÜRK


ARŞİV