Kadıköy'de Kızılay yenilendi

Kadıköy Rıhtım’da bulunan Kızılay Kadıköy Tıp Merkezi’nin yeniden tadilatı ve gerekli değişimleri yapılarak, Bağışçı Merhume “Lamia Güvener”in ismi ile açılışı yapıldı.

20 Kasım 2013 - 13:55

Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy Rıhtım’da bulunan Kızılay Kadıköy Tıp Merkezi’nin yeniden tadilatı ve gerekli değişimleri  yapılarak, Bağışçı Merhume “Lamia Güvener”in ismi ile açılışı yapıldı. Merkez kan alma birimi olarak hizmete girdi. Kızılay binasında ayrıca şube hizmetleri de aralıksız  yürütülecek.
Kadıköy Rıhtımda,  Eminönü ve Karaköy İskelelerinin hemen karşısında merkezi bir noktada  bulunan  ve modern bir şekilde   donatılan Kızılay binasında, kan vermek isteyen vatandaşlar bilgilendirilirken aynı zamanda, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere  kan bağışında bulunabilecekler. Bu amaçla bina içerisinde modern koşullarda bir birim oluşturuldu.
Türk Kızılayı Kadıköy Şubesi Başkanı Numan Hocaoğlu, tüm unsurlarıyla çağın gereklerine uygun bir Kızılay merkezi oluşturduklarını, bağışseverlere çok teşekkür ettiğini belirterek, “Kan alım merkezimize kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Nasıl bir merkezin halkımıza hizmet sunduğunu bu vesileyle görmüş olurlar. Bağışlanan her kan bir can” dedi.
 
ADI BURADA YAŞAYACAK
Numan Hocaoğlu, Kızılay merkezi ile ilgili yaptığı açıklamasında “1989 yılında Merhume Lamia Güvener tarafından, Kadıköy’de sağlık hizmeti sunması için Türk Kızılayı’na  bağışlanan binamızın,  değişen ve gelişen  piyasa şartları doğrultusunda, insanlık için daha faydalı bir sağlık hizmeti olan ‘Kan alma merkezi’ açılarak, 21 Ekim 2013  tarihi itibarı ile   hizmet verilmeye başlandı” diye konuştu.

ARŞİV