Kadıköy'de sağlık taramaları başlıyor

Kadıköy Belediyesi halk sağlığı çalışmalarına hız verdi. Binlerce Kadıköylünün ücretsiz sağlık taramasından geçmesi planlanıyor.

07 Aralık 2010 - 15:49

Geçtiğimiz yıllarda da düzenlenen ve binlerce kişinin ücretsiz olarak faydalandığı sağlık taramalarının bir yenisi daha Kadıköy’de 13-30 Aralık tarihleri arasında uygulanacak.
Geleneksel hale gelen ve yaklaşık 4 bin kişinin yararlandığı ücretsiz sağlık taramaları bu yıl da 13-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Süzme taramaların ilk iki hafta Fikirtepe’de üçüncü hafta ise Dumpupınar Mahallesinde gerçekleştirileceğini söyledi. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl daha fazla katılımın olmasını beklediklerini belirten Müdür Zeynep Süzme, Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nin onarımının tamamlandıktan sonra sağlık taramalarının burada yapılmaya başlanacağını söyledi. Süzme, “Bu taramalarda yetişkin muayenesi, çocuk muayenesi, kan şekeri ölçümü, kolesterol ölçümü, göz taraması, vücut yağ analizi, diş taraması yapılacak. Bu taramalarda 2 bin 617 hastaya, 4 bin 289 işlem yapıldı. 2011 yılı içinde 3 kez daha yapılması planlanıyor” dedi.
Taramalar 13-24 Aralık Fikirtepe Mahallesi Mandıra Caddesi Turgut Apartmanı No:156/1 (Eski Eşrefoğlu Dispanseri),
27-30 Aralık Dumlupınar Mahallesi Yumurtacı Abdi Bey Caddesi Çeşme Çıkmazı Sokak No:32/A (Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği) adreslerinde yapılacak. Vatandaşlar bilgi için Çağrı Merkezi’nin 216 444 55 22 telefonunu arayabilirler.
Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV