Kadıköy'ün organ nakli merkezi açıldı

Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayati öneme sahip bir birimin açılışı törenle gerçekleştirildi.

11 Kasım 2010 - 10:03


Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Organ Nakli Merkezi yapılan açılış töreniyle faaliyete geçti. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu’nun da katıldığı açılış töreninde konuşan Başhekim Prof. Dr. Hamit Okur, son derece öneme sahip olduğunu belirttiği organ nakli biriminin açılmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Kurumun hakkını vermek için ben ve tüm ekibim vargücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Açılışta Organ Nakli Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Rafet Yiğitbaşı da katıldı.
Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Başhekim Prof. Dr. Hamit Okur, “Ben ve ekibim ülkemizin insanlarına hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Canla başla nasıl hizmet ederiz bunun gayreti içindeyiz. Kurumumuzun büyüklüğünü biliyoruz. Bu kurumun hakkını vermek gerektiğinin de bilincindeyiz. Daha ileriye nasıl götürebiliriz bunun için çalışıyoruz. Organ nakli biriminin açılmasından dolayı çok mutluyum. Bir insana hayat vermek tüm insanlara hayat vermek kadar önemlidir. Mukaddes bir iş yapıyoruz. Mukaddes bir görevdeyiz” diye konuştu.
Daha sonra birimin açılışı İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Başhekim Prof. Dr. Hamit Okur, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Cambaz, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak ve hastane çalışanlarının yoğun ilgisiyle gerçekleşen kurdele kesim töreniyle gerçekleştirildi.
 


ARŞİV