Kadıköylü kadınlara ÜCRETSİZ SAĞLIK

Kadıköy Belediyesinin Dumlupınar’da açtığı Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, hastalara gönüllü hizmet veriyor. Bugüne kadar 47 bin 65 kadın bu hizmetten yararlandı

31 Temmuz 2015 - 11:36
Sağlığın paralı olduğu bir ülkede parasız bir hizmetin olabileceği çoğumuzun aklına bile gelmez. Hastaneye gitmemiz için ya sosyal güvencemiz ya da sonu gelmek bilmeyen tahliller için cebimizde hayli bir para olmalı. Ancak Kadıköy Belediyesi’nin bu şartları koşmayan sağlık merkezleri var.  Bunlardan biri de Dumlupınar’da.
Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, Kadıköylü kadınlara ücretsiz sağlık hizmeti veriyor. Sağlık Merkezi’nde; kadın hastalıkları, meme muayenesi, mamografi, ultrason ve smear testi yapılıyor. 20 yaş üstü her kadına meme muayenesi, 40 yaş üstü kadınlara ise hem ultrason hem de mamografi uygulanıyor.
47 BİN 65 KADIN HİZMET ALDI
“Kadın sağlığı için el ele” sloganıyla yola çıkan Kadıköy Belediyesi, burayı 2011 Eylül’ünde açmış. Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi’nin kayıtlarına göre; bugüne kadar 47 bin 65 kadın sağlık hizmetinden yararlandı. 23 bin 266 hastaya mamografi çekimi; 14 bin 408’ine ise ultrason yapıldı.
“KADIKÖYLÜ KADINLAR ŞANSLI”
Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi İdari Sorumlusu Mine Akın, “Türkiye’de sağlık hizmeti hem çok pahalı, hem de hastaneler aylar sonrasına randevu veriyor. Ekonomik durumu iyi olamayan hastalar çaresiz bırakılıyor. Kadıköy Belediyesi’nin herhangi bir ücret talep etmeden böyle bir yer açması çok önemli. Kadıköylü kadınların bu anlamda çok şanslı olduğunu düşünüyorum” dedi.
“EĞİTİMLER İHMAL EDİLMEMELİ”
Kadın Sağlık Merkezi’nde;  1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1 pratisyen hekim, 2 radyolog ve 1 hemşire çalışıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Mete Bostancı da önemli bir noktaya dikkat çekiyor: “Burada verdiğimiz hizmet kadar eğitimler de önemli. Bizler, aynı zamanda mahallelere gidip kadınlara eğitimler veriyoruz. Kadınlar bu eğitimleri ihmal etmemeli.”
Kadıköy Dumlupınar Mahallesi’nde hizmet veren Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, Dr. Erkin Caddesi, 44 numarada. Sağlık Merkezi, sadece Dumlupınar sakinlerine değil tüm Kadıköy’e hizmet veriyor. Randevu ve bilgi için: 0216 565 66 16

 

ARŞİV