Kadıköylüler küçük Melis'e umut oluyor

Kadıköy Belediyesi tarafından 7 yaşındaki Melis için düzenlediği bağış kampanyasına katılmak isteyenler Rana Beşe Sağlık Polikliniği’ne başvurabilir.

23 Ekim 2013 - 11:45

Harika Şebnem KARABIYIK
 
Kadıköylüler küçük Melis için seferber oldu. Kadıköy Belediyesi tarafından Melis’in lösemiden bir an önce kurtulması için başlatılan kan bağışı kampanyası, Rana Beşe Sağlık Polikinliği’nde devam ediyor.
Kadıköy Belediyesi’nin Melis için düzenlediği bağış kampanyası, sosyal medya tarafından duyuruldu. Kampanyayı duyan binlerce Kadıköylü bağışta bulunmak için Kadıköy Belediyesi Rana Beşe Sağlık Polikliniği’ne akın etti. Aralarında ünlü oyuncu Fırat Tanış gibi tanınmış isimlerin de aralarında bulunduğu birçok Kadıköylü’nün Melis için kan vermeye geldiği görüldü.
Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği kampanya kapsamında bağışseverler önce sağlık formunu dolduruyor. Önemli rahatsızlığı olmayan kişiler kan verebiliyor. Her kan grubundan kan alınabiliyor. Toplanan kanlar Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderiliyor. Hastane uygun iliği tespit ederse donör aranacak ve ilik nakli için işlemler başlatılacak.

ÇALIŞANLAR DA SEFERBER OLDU
Diğer taraftan Kadıköy Belediyesi Rana Beşe Polikliniği’nin yanı sıra Hasanpaşa’daki Belediye binası içinde de kan toplama işlemini gerçekleştirdi. Çalışanların yanı sıra dışarıdan gelenler de küçük Melis için bir umut oldu.

TEŞHİS 4,5 YAŞINDA KONULDU
Ordulu Sevil ve Bahadır Akbaş’ın 7 yaşındaki kızı Melis Akbaş’a, 4,5 yaşındayken lösemi teşhisi kondu.
2.5 yıl süren tedavinin ardından Akbaş’ın tedavisi sonlandı fakat 20 gün sonra tekrar kansere yakalandığı saptandı. Bu durumda doktoru Melis’e acil kemik iliği nakli yapılmasına karar verdi. O günden bu yana küçük Melis yaşam savaşı veriyor.
 

ARŞİV