Kadın sağlığı semineri

Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği'nde “Kadın Sağlığı ve Meme Hastalıkları” konusunda düzenlenen seminer yoğun ilgi gördü...

16 Kasım 2011 - 11:31

Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği'nde “Kadın Sağlığı ve Meme Hastalıkları” konusunda düzenlenen seminer yoğun ilgi gördü.

Kadıköy Belediyesi Dumlupınar Sağlık Polikliniği Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Dr.Gül Yavuzer, seminerde katılımcılara önce ne zaman ve ne sıklıkla jinekolojik muayene olmaları gerektiğini ve jinekolojik muayenenin nasıl yapıldığını anlattı. Dr. Yavuzer, jinekolojik muayeneden çekinmemeleri gerektiğini vurgulayarak, vaginal smear'in nasıl alındığı ve rahim ağzı kanserlerinin erken tanısındaki önemi konusunda bilgilendirme yaptı. Kadınlara kendi kendilerine meme muayenesini nasıl ve ne sıklıkla yapmaları gerektiğini anlatarak, “Ülkemizde de kadınlarda çok sık görülen meme kanserlerinde, erken tanı tedaviyi kolaylaştırıyor” diyen Yavuzer, meme kanserlerinde en önemli tanı yöntemi olan mamografinin ne zaman ne sıklıkla yapılması gerektiğini de ifade etti. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Zeynep Süzme'nin de katıldığı seminer sonunda Dr. Gül Yavuzer soruları cevapladı.
Dumlupınar Sağlık Polikliniğinde bu seminer tekrarlanacak ve katılımcılardan gelen talepler doğrultusunda pazartesi günleri kadın sağlığıyla ilgili farklı konularda seminerlere devam edilecek.
 

ARŞİV