Kanserli çocuklar için 2. Aile Evi

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, tedavi için İstanbul’a gelmek zorunda kalan kanserli çocuklar ve ailelerinin konaklayabileceği 2.Aile Evi’ni Pendik’te açıyor

10 Ocak 2020 - 15:28

Nisan 2018’de Pendik’te temelleri atılan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Aile Evi’nin ikincisi 22 Ocak’ta Pendik Kavakpınar Mahallesi’nde açılıyor.

İhtiyaç sahibi kanserli çocuk ve ailelerine tedavi sırasında ücretsiz fiziksel ve sosyal destek sağlama hedefiyle kurulan ilk aile evi 2012’de Cerrahpaşa’da açılmıştı.

Cerrahpaşa’daki ilk KAÇUV Aile Evi, çocuklarının kanser tedavisi nedeniyle şehir dışından İstanbul’a gelmek zorunda kalan ve ekonomik sıkıntı çeken ailelere ücretsiz konaklama, gıda, hijyen, kısmî giyim ve psiko-sosyal destek sağlıyor.

Pendik’te açılışı gerçekleşecek olan 2. Aile Evi ise 6 kat ve 22 odadan oluşuyor. Her katta 4 aile odası ve en üst katta da büyük bir oyun odasının yer alacağı 2. Aile Evi’nde, ebeveynler için atölye alanı, sınıf, bilişim odası ve psikolog odası da bulunacak. Ring servisleriyle hem Pendik EAH hem de Göztepe EAH’de tedavi gören çocuklar ve aileleri buraya kolaylıkla ulaşım sağlayabilecek.

KUÇAV HAKKINDA

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), 2000’de çocukları tedavi gören ailelerle hekimlerinin biraraya gelmeleriyle kuruldu. Temel amacı maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamak. Ayrıca kanserle mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması da öncelikli hedefler arasında. 


ARŞİV