Kara gün dostu: Kızılay

Kızılay Kadıköy Şubesi, pandemi döneminde de ihtiyaç sahibi kişilere yardım elini uzattı; 318 bin kişiye gıda ve hijyen malzemesi ulaştırdı

28 Ekim 2020 - 21:21

Halk arasında “kara gün dostu” olarak anılan Türk Kızılayı'nın kuruluş amacını ve faaliyetlerini anlatmak amacıyla her yıl 29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanıyor. Biz de Kızılay Haftası nedeniyle Türk Kızılayı Kadıköy Şubesi'ni sayfamıza konuk ederek yaptığı çalışmalara yer verdik. Toplumun bütünlüğünü devam ettirerek ülkede sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi amaç edinen Kızılay Kadıköy Şubesi, Kadıköy'deki ihtiyaç sahibi vatandaşların tespitini yapıyor, onlara öncelikli olarak gıda, hijyen, giyim malzemesi ile ihtiyaç sahibi öğrencilere  de okul ihtiyacı yardımını ulaştırıyor. 

“KAN BAĞIŞINDA DUYARLI İLÇE”

İleri yaştaki kişilerin tespitini yaparak onları ziyaret eden Kızılay Kadıköy Şubesi'nin verilerinde Kadıköy'ün kan bağışı noktasında İstanbul'un önde gelen ilçeleri arasında yer aldığı, genç nüfus yoğunluğu ve cazibe merkezi ilçelerden biri olmasının da kan bağışı konusunda ön plana çıkmasında etkin rol oynadığı, aynı zamanda kök hücre bağışı konusunda da duyarlı bir ilçe olduğu yer alıyor. Kızılay'ın Kadıköy Rıhtım'da Beşiktaş İskelesi'nin yanında kan ve kök hücre bağışı yapılabileceği bir noktası yer alıyor. Aynı zamanda kan bağışı için birçok resmi ve özel kurum, üniversite, ibadethane ve sivil toplum kuruluşları ile de çalışmalar yürüten Kızılay Kadıköy Şubesi'nin Kadıköy ilçesi kan bağışı yıllık verilerine göre 2019 yılında 32 bin 342, 2020 yılının ilk 9 ayında ise 17 bin 745 ünite kan bağışı yapıldı. Kadıköylüler, Kızılay'ın kan bağışı noktalarını https://kanver.org/ sitesinden görebilir. 

“PANDEMİDE DESTEK ELİ”

Pandemi döneminde de ihtiyaç sahiplerine gıda ve erzak  olmak üzere ileri yaştaki Kadıköylülerin alış veriş, ilaç ve medikal malzeme ihtiyaçlarının karşılanmasında görev alan Kadıköy Şubesi, 318 bin kişiye gıda ve hijyen malzemesi ulaştırdı. Çeşitli meslek dernekleriyle işbirliği yapan Kızılay Kadıköy Şubesi, işsiz kalan çalışanlara da gıda kolisi desteği verdi. Ayrıca kısıtlamalar nedeniyle sokağa çıkamayan kişilerin evcil hayvanları da Kızılay'ın genç ekibi tarafından gezdirildi. 

“YÜZ YÜZE ETKİNLİK OLMAYACAK”

İhtiyaç sahibi kişilere destek elini uzatmaya devam Kızılay Kadıköy Şubesi, bu yıl pandemi nedeniyle Kızılay Haftası'nda yüz yüze etkinlikler düzenlemeyecek; sosyal medya aracılığıyla duyarlılığı arttırmayı amaçlayan paylaşımlarda bulunacak; bilinçlendirici faaliyetler gerçekleştirecek.



 


ARŞİV