Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, kas hastalarına ve kas hastası yakını olan kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla KASDER Akademi platformunu kurdu.
Sabancı Vakfı Hibe Programı ile desteklenen KASDER Akademi, yetişkin kas hastaları ve bakım verenlerine yönelik video temelli iki ayrı program hazırladı. KASDER Akademi, videolar ile hasta ve yakınlarına hastalıkla mücadele etme becerisi kazandırmayı hedefleyerek yaşam kalitelerine katkı sunmayı amaçlıyor.
SİTESİNDE NELER VAR?
Sitede "Sağlık Modülü", "Psikoloji Modülü" ve "Sosyal Modül" olarak isimlendirilmiş üç ayrı modül bulunuyor. Her modülde yapılandırılmış eğitim videolarını ve okuma materyallerini bulmak mümkün. Sağlık modülünde kas hastalığı hakkında genel bilgiler, belirtiler, tanı ve tedavi seçeneklerine dair bilgilendirici videolar bulunuyor. Psikoloji modülü, bu zorlu süreçle başa çıkabilmek için gereken bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefliyor. Sosyal Modül ile de hastalar ve bakım verenlerinin sahip olduğu haklar, yaşama katılımda karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ele alınıyor.
KASDER
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, ülkemizde sayıları 100 bini aşan kas hastalarının daha kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak, hastalara ve topluma rehber olmak, çözüm önerileri geliştirerek uygulanmasını sağlamak için 1978 yılında kuruldu. KASDER, kas hastası engelli bireylerin ve yakınlarının uluslararası sözleşmelerce korunan tüm temel insan haklarına erişebilecekleri ve engellilik alanında farkındalık oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.
Avrupa Kas Hastalıkları Dernekleri Birliği’ne (EAMDA) 1988 yılında üye kabul edilen KASDER, kas hastalıklarıyla mücadelede Avrupa başta olmak üzere tıp alanında gelişmiş ülkelerle ortak eylemlerde bulunuyor.