Kendi kreminizi kendiniz yapın

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi’nde düzenlenen “Doğal bakım ürünleri yapımı” atölyesinde, doğal dudak balsamı ve roll on yapımı hakkında bilgiler paylaşıldı.

25 Şubat 2024 - 19:47

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi, tüm yaş gruplarına yönelik sağlıklı ve doğal yaşam konu başlıkları altında atölyeler yapmaya devam ediyor. Bu atölyelerden biri de 18 Şubat Pazar günü gerçekleşen “Doğal bakım ürünleri yapımı”ydı. Eğitmen Havva Köse, katılımcılara doğal ürünlerle dudak balsamı ve roll on yapımını anlattı. 

Doğal içerikli ürünler yapmaya başlamasının hikâyesini anlatarak atölyeye başlayan Havva Köse, ““Çocuklarım, kendim, eşim ve tüm sevdiklerim için doğal, temiz içerikli ürünler yapmak istedim. Sağlığımız için kimyasallardan uzaklaşmak gerekiyor. Bunun için çok araştırdım ve okudum.” dedi.  

“HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI, BALMUMU”

Doğal dudak balsamı ile roll on için kullanılan malzemeler hakkında bilgi veren Köse, bu iki bakım  ürünü için kullanılan malzemelerin ölçüsünü de şöyle anlattı: “30 milimlik bir cam kavanoz içindeki dudak balsamı için iki tatlı kaşığı balmumu, iki tatlı kaşığı shea yağı, bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı. Sonra kişinin sevdiği içeriği temiz aromatik yağlar konabilir. Örneğin lavanta ve nane gibi. Serin ve kuru bir yerde korunması gerekiyor. Roll on için de yine 30 milimlik bir cam kavanoz için üç tatlı kaşığı İngiliz karbonatı, bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve kokusu sevilen  uçucu yağlardan birkaç damla konabilir. Yine serin ve kuru yerde muhafaza edilmeli.” 

“FAYDALI BİR ETKİNLİKTİ”

Atölye katılımcısı Gül Açaroğlu, “Kadıköy Belediyesi’ni sosyal medyadan takip ediyorum. Etkinliğin bilgisini orada gördüm. Genel olarak etkinliklere katılmaya çalışıyorum. Bu etkinliği de çok faydalı bulduğum için katılmayı çok istedim. Kuzenimi de davet ettim. Alerjik bir bünyem var. Ürünlerin kimyasal içermemesi gerekiyor. Burada doğal ürün yapmayı öğrendim. Öğrendiklerimi uygulamaya devam edeceğim” dedi. 

Elif Özdoğan da şunları söyledi: “Sağlığımız için kimyasallardan uzaklaşmak gerekiyor. Etkinlik çok faydalıydı. Hocamız çok güzel anlattı. Edindiğim bilgiler ışığında evde yapmak istiyorum. Bu etkinlikler devam etsin.”

Ekolojik Yaşam Merkezi’ndeki farklı yaş gruplarına yönelik (çocuk-yetişkin) gerçekleşen ücretsiz atölye ve eğitimler hakkında bilgiyi “ekolojikyasam.kadikoy.bel.tr” web sitesi üzerinden öğrenebilir, atölyelere bu web sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Atölyeler ve eğitimler hakkında daha ayrıntılı bilgi için (0216) 356 25 82 numaralı telefonu da arayabilirsiniz. 

 

ARŞİV