Kızılay Haftası Kadıköy’de kutlandı

Her yıl kasım ayının ilk günleri farkındalık yaratma ve faaliyetlere dikkat çekmek için kutlanan Kızılay Haftası’nda Kadıköy’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi

08 Kasım 2018 - 16:55

Osmanlı zamanında 11 Haziran 1868 tarihinde “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan, daha sonra Hilal-i Ahmer ve Cumhuriyet dönemiyle birlikte Türk Kızılayı adı altında faaliyet gösteren Kızılay, her yıl kasım ayının ilk günlerini farkındalık yaratma ve faaliyetlere dikkat çekmek için Kızılay Haftası olarak kutluyor. Kızılay Haftası, Kadıköy’de de bir dizi etkinlikle kutlandı.

Kızılay Haftası kapsamında   Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Kızılay Kadıköy Şubesi Başkanı Numan Hocaoğlu ve Kadıköy’de bulunan okulların müdürlerinin katılımıyla Kızılay’ın Kadıköy şubesinde toplantı gerçekleşti. Toplantıda Kızılay’ın hafta kapsamında okullarda yapacağı çalışmalar konuşuldu. Planlanan çalışmalar kapsamında birçok lisede mobil kan alım merkezleri kuran Kızılay, yaşı 18’i geçmiş son sınıf öğrencilerinden kan aldı.

“KIZILAY’A DESTEK SÜRMELİ

Toplantı sonrası açıklama yapan Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, “Türk Kızılayı’nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin büyüklüğüne yakışır hizmetleri yerine getirebilmesi için kan bağışı ile aynî ve nakdî yardımlarda bulunarak kurumun güçlü kılınması gerekmektedir. Yardımsever Kadıköylülerin bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da Kızılay’a her türlü yardımlarını devam ettireceklerine yürekten inanıyorum. ” dedi.

“KADIKÖYLÜLER DUYARLI”

Gazetemize konuşan Kızılay Kadıköy Şube Başkanı Numan Hocaoğlu, Kızılay’ın “tarafsızlık, bağımsızlık ve ayrım gözetmeme ilkeleriyle hareket eden yardım kuruluşu” olduğunu söylerken, 29 Ekim - 4 Kasım tarihlerinde kutlanan Kızılay Haftası’nda Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetlerinin özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratmak için Kadıköy’de çalışmalar düzenlediklerini belirtti.

Kadıköy halkının kan bağışı konusunda duyarlı olduğunun altını çizen Hocaoğlu, “Kadıköy’ün ulaşımda bir transfer noktası olma özelliğini kullanıyoruz. Onun dışında Kadıköy halkımız çok duyarlı. Sadece kan konusunda değil. Kızılay’ın tertiplediği diğer yardım kampanyalarına da yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu noktada Gazete Kadıköy’ün bizimle yaptığı çalışmalardan da sonuç alıyoruz. Rıhtım’da 2 tane sabit kan alım merkezimiz bulunmakta. Bunun dışında her hafta ilçemizin belirli noktalarında, üniversitelerde ve liselerde üç gezici ekibimizi kan alımı için konuşlandırıyoruz. Kadıköy ilçemizde de bu yıl 30 bin  ünite kan alım hedefimizi bu yılsonuna kadar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kadıköy her sene kan ünitesi sayısında İstanbul birincisi oluyordu. Bu sene de aynı sonucu bekliyoruz.” dedi.

KADIKÖY’DE NEREDE KAN VERİLİR?

Kadıköy’de Kızılay’ın 2 tane sabit, 3 tane gezici kan bağış noktası bulunuyor. Sabit kan bağışı alınan yerlerin biri İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na bitişik şekilde Rıhtım Caddesi yönünde yer alırken, diğer kan bağış noktası Beşiktaş-Adalar İskelesi’nin karşısında metro çıkışında hizmet veriyor. Kan bağış noktaları her gün 10.00’dan 20.00’ye kadar açık. Sabit noktalara uzakta oturan Kadıköylülerde  (0216) 336 05 66’nolu numaradan gezici araçların hangi semtte olduğunu öğrenebilirler.

Kızılay ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle, hafta nedeniyle belediye çalışanları da 1 Kasım günü kan ve kök hücre bağışında bulundu


ARŞİV