Kızılay’dan Belediyede bağış kampanyası

Kadıköy Belediyesi’nde düzenlenen kan ve kök hücre bağış kampanyasına 15 dakika ayıranlar bir hastaya can oldular

05 Nisan 2017 - 12:12

Kızılay ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’daki binasında 4 Nisan 2017 Salı günü 08.30-16.30 saatleri arasında 1 günlük kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi.

Kadıköy Belediyesi personelinin yanı sıra işleri dolayısıyla belediyeye yolu düşen vatandaşlar da kan ve kök hücre bağışında bulundu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk ve Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Süzme, belediye binasının giriş katında kurulan bağış standını ziyaret ederek, bağışçıları anlamlı davranışlarından dolayı tebrik ederken, Kızılay görevlilerine de çalışmalarında kolaylık diledi.

SADECE 15 DAKİKA

Bağışçılar kimlikleriyle bağış standına geldiklerinde; kan ve kök hücre bağışı için ayrılan formları doldurdu. Kişilerin hemogram değerlerine bakıldı, tansiyon ve ateş ölçümleri yapıldı. Ekip doktorunun değerlendirmesinin ardından bağış alındı.

Kişiler kan bağışında bulunurken aynı zamanda kök hücre bağışında da bulunabildiler. Tüm işlem yaklaşık 10-15 dakika sürüyor.

Kök hücre bağışı için 18-50 yaş aralığında olmak, 50 kilonun üzerinde olmak, herhangi bir kronik hastalığın olmaması gerektiği belirtilirken, Kızılay’ın kan bağış merkezlerinde dileyenler hem kan bağışında hem de kök hücre bağışında bulunabiliyor.

Anadolu Yakası’nda Kartal, Zeynep Kamil ve Çekmeköy Kan Bağış Merkezlerinin yanı sıra Kadıköy Rıhtım’da bulunan Kızılay tırında haftanın her günü kök hücre bağışı alındığı, Avrupa Yakası’nda da Çapa ve Başakşehir Kan Bağış Merkezleri’nde de kök hücre örneği alındığı belirtildi.

BİR HASTAYA UMUT OLDULAR

Kadıköy Belediyesi personelinin yanı sıra belediyeye gelen vatandaşlar da bağışta bulundu. Kadıköy Belediyesi personellerinden Hakan Özdemir, düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu belirterek, “Kan herkese lazım olabilir. Bu konuda bilinç artmalı” dedi.

Üzeyir Ant ise “Belediyede işim vardı, bağış standını gördüm ve kan bağışında bulundum. İmkân olduğunca bağışta bulunuyorum. Güzel bir duygu. Çünkü bir insana yardımımız, faydamız olmuşsa ne mutlu bize. Kızılay’dan bağışımın ihtiyacı olan kişiye ulaştırıldığı bilgisi geldiğinde ise daha çok mutlu oluyorum. İmkânı olan herkesin bağışta bulunmasını isterim. Belki bizim de ihtiyacımız olabilir bir gün. Mutlaka ve mutlaka stoklarımızda kan olması için herkesten bağışta bulunmalarını rica ediyorum.10-15 dakikalık bir sürede bağış yapılabiliyor. Kaldı ki vakit önemli değil” diye konuştu.

Kan bağışında bulunanlardan Meltem Tülün,  3 ayda bir bağışta bulunduğunu belirterek, “15 dakikamı alıyor. İleriki zamanlarda da kök hücre bağışında bulunmayı düşünüyorum. Güzel bir duygu. Bağışımızın ihtiyacı olanlara ulaştırılması, bağışımızın ulaştığı bilgisinin verilmesi insana gurur veriyor” dedi.

Belediye personeli Şebnem Aksu da “Sadece 10 dakikada bağışta bulundum. Çok kısa bir işlem. Mutluyum. İnşallah bir hastaya faydamız olur. Bundan sonra da düzenli olarak bağışta bulunmayı istiyorum. Sağlıklı olan herkes kan bağışı yapsın isterim” şeklinde konuştu.

Fotoğraflar: Gürbüz Engin


ARŞİV