Maltepe Cezaevi'ne tekerlekli sandalye

Plastik kapaklar Maltepe Cezaevine de umut oldu. Maltepe Belediyesi, “Haydi Maltepe Engellere Karşı Kapak Toplamaya” sloganı ile başlattığı plastik kapak toplama kampanyası kapsamında dağıttığı tekerlekli sandalyelerden birini de Maltepe Cezaevi Polikliniği’ne teslim etti.

20 Ocak 2011 - 15:30


Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler, rahatsızlandıklarında tekerlekli sandalye ile artık daha rahat taşınacak. Maltepe Cezaevi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Cezaevinde uzun zamandır böyle bir ihtiyacımız vardı. Hastalarımızı koğuşlarından polikliniğe taşırken hem biz, hem onlar çok zorlanıyorduk. Belediyemizin sayesinde artık daha sağlıklı koşullarda taşınabilecekler” denildi. İstanbul çapında öğrencilerin katılımı ile toplanan kapaklar Maltepe’de yaşayan üç engelli vatandaş için de umut oldu. Değişik ilçelerden gelen öğrenciler öğretmenleri ve belediye ekipleri ile birlikte tekerlekli sandalyeleri sahiplerine teslim etti. Cezaevinden sonra kampanya katılımcılarının ilk durağı Gülensu Mahallesi’nde 38 yaşındaki Mehmet ve 24 yaşındaki Kenan Dolu kardeşler oldu. Kas erimesi hastalığı olan Kenan ve Mehmet’in bakımlarını üstlenen anneleri Gülbahar Dolu, “Duygularımı kelimelerle ifade edemiyorum. Belediye Başkanıma gerçekten çok teşekkür ederim. Bu sandalye sayesinde çocuklarım tekrar hayata tutunacaklar” diye konuştu.
Öğrencilerin sonraki durağı, 5 yıl önce çalıştığı inşaattan düşerek felç olan 38 yaşındaki Mirmehmet Kocabaş’tı. Öğrenciler, Mirmehmet Kocabaş’a sandalyesini takip ederken, 14 yaşındaki oğlu Ali’ye de kırtasiye malzemeleri ve bisküvileri verdiler.
 


ARŞİV