Mamografi merkezine resmi açılış

Kadıköy Belediyesi Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğl’nun da katılacağı bir törenle 5 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'te resmi olarak açılacak....

03 Mayıs 2012 - 14:29

5 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek olan törenin ardından Selvi Kılıçdaroğlu, belediyenin yeni Kadın Konukevi'ni de hizmete sokacak. Burada kalan kadın ve çocukları ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ve Çocuk Diş Polikliniği de gezecek.

27 Eylül'de hasta kabul etmeye başlayan Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, kadın hastalıkları, meme muayenesi, mamografi, ultrason ve smear testi olmak üzere 5 ana başlıkta ücretsiz sağlık hizmeti sunuyor.

İstanbul'da ilk kez bir ilçe belediyesinin sağlık hizmeti olarak öne çıkan merkez, Dumlupınar Mahallesi'nde 3 katlı bir binada bulunuyor. Merkezde; 2'si radyalog, 1'i kadın doğum uzmanı, 1'i de pratisyen hekim olmak üzere toplam 12 kişilik ekip görev yapıyor. Merkez; kadın hastalıkları, meme muayenesi, mamografi, ultrason ve smear olmak üzere 5 ana bölümde hizmet veriyor. Kadıköy'de yaşayan sosyo-ekonomik düzeyi düşük, kadın hastalıkları konusunda bilinç geliştirememiş kadınlarda farkındalık yaratmayı amaçlayan merkezde, bugüne değin 500'ü aşkın kadına yaklaşık 1000 tetkik ve tahlil yapıldı. Kadıköy Belediyesi Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi'nin bir önemli özelliği de merkeze gelen kadınların sağlık durumlarının düzenli olarak takip edilecek olması. 

Adres: Kadıköy Belediyesi Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi Dumlupınar Mahallesi Dr. Erkin Cad. / Telefon: 0 216 565 66 16

www.kadinsagligimerkezi.org

Sağlık alanında öncü projelere imza atan Kadıköy Belediyesi'nin kadın sağlığına yönelik önemli hizmetlerinden biri olan Kadıköy Belediyesi Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu tarafından resmi olarak açılacak.


ARŞİV