Motosiklet tutkunlarından kan bağışı

İstanbul’un dört bir yanından Kadıköy Bahariye’ye gelen motosiklet tutkunları Kızılay’a kan bağışında bulundu

10 Mart 2016 - 16:13
İstanbul’un dört bir yanından Kadıköy Bahariye’ye gelen motosiklet tutkunları Kızılay’a kan bağışında bulundu

Kadıköy Bahariye Caddesi geçtiğimiz hafta sonu motosiklet tutkunlarının kan bağışı etkinliğine ev sahipliği yaptı. Kadıköy ve İstanbul’daki motosiklet kulüplerinin üyeleri 5 Mart Cumartesi günü Kadıköy’e gelerek Kızılay’a kan bağışında bulundu.
Bağış kampanyası için Kadıköy Halk Eğitim Merkezi bahçesinde, Kızılay Kadıköy Şubesi tarafından tam donanımlı bir bağış çadırı kuruldu. Bağış öncesi, kan vermek isteyenler küçük bir muayeneden geçirildi. Hemoglobin ölçümü yapıldı, doktor muayenesi sırasında ise bağışçıya herhangi bir sağlık probleminin bulunup bulunmadığı, kullandığı ilaç olup olmadığı, üç ay içerisinde kan bağışı yapıp yapmadığı gibi sorular soruldu. Tüm işlemler yaklaşık 20 dakika sürdü. Uzman doktorlar, sadece 20 dakika ayırıp kan bağışında bulunarak üç kişinin hayatının kurtulmasına vesile olunabildiğine dikkat çektiler.

“HERKES YAPMALI”
Kan bağışında bulunan motosiklet tutkunlarına bağış sonrası meyve suyu ve bisküvi ikram edildi. İstanbul’un dört bir tarafından etkinliğe katılarak kan bağışına destek veren motosiklet tutkunları, insanlara yardımcı olacağına inandıkları bir şey yaptıklarını, herkesin kana ihtiyacı olabileceğini, herkesin her zaman daha duyarlı ve ilgili yaklaşıp, kan, organ ve ilik bağışı gibi etkinliklere katkı vermesini temenni ettiklerini ifade ettiler. Kan bağışı etkinliğine Kadıköy Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Zeynel Alp de katılarak, Kadıköy Belediyesi olarak böyle bir etkinliğe destek vermekten dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Anlamlı ve duyarlı davranışları için motosiklet tutkunlarına, Kızılay’a teşekkür eden Alp, “Kadıköy Belediyesi olarak her zaman bu tür etkinliklerin içinde olacağız. Bu tür kampanyalara devam edeceğiz” dedi.


ARŞİV