Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği 5. yaşında

Göztepe’de bulunan modern binasında 5 yıldır binlerce çocuğa ve engelli vatandaşa hizmet veren Kadıköy Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ni 5. yılını kutladı.

16 Mart 2012 - 10:28

Kadıköy’de ilköğretim okullarında okuyan 87 bin öğrenciye ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti veren Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği açılışının 5’nci yılını kutladı.

Göztepe’de bulunan modern binasında 5 yıldır binlerce çocuğa ve engelli vatandaşa hizmet veren Kadıköy Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde 5 yıl kutlaması vardı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, Sağlık Müdürü Zeynep Süzme ile personelin katıldığı kutlama programı Polikliniğin Diş Hekimi Sorumlusu Dr. Burcu Kuru’nun konuşmasıyla başladı. Katılımcılara polikliniğin 5 yılda gerçekleştirdiği hizmetleri anlatan Kuru, 5 yılda 146 bin 47 çocuğu tedavi ettiklerini, poliklinikte 433 bin 722 işlem yaptıklarını kaydetti. Türkiye’de ilk kez gerçekleşen proje kapsamında engeliler için açtıkları ameliyathane ile de tüm Türkiye’ye hizmet verdiklerini kaydeden Kuru, değişik il ve bölgelerden gelen 403 engellinin diş ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kutlamaya katılan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar da son zamanlarda millet olarak gülen yüzlere hasret kaldığımızı, Kadıköy Belediyesi’nin bu projesiyle birçok yüzün güldüğünü söyledi. En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu kaydeden Ayar şunları söyledi:
“En büyük yatırım insana yapılan yatırım üstelik burada yarınımız olan çocuklarımıza yatırım var. Engelli insanlara yapılan yatırım ise yatırımların en büyüğü. Bu projeyi başarıyla uygulayan Kadıköy Belediyesi’ni kutluyor, bu önemli hizmet için öğrencilerim ve onların aileleri adına teşekkür ediyorum.”
BAŞKAN ÖZTÜRK: ‘ÇOCUĞA HİZMET EN BÜYÜK ESER’
Yönetime geldiği günden beri tüm projeleri kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yaptıklarını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 5 yıldır uyum içinde projeyi başarıyla uyguladıklarını söyledi. Öztürk şöyle devam etti:
“Diş Polikliniğimiz, Sanat Merkezimiz gibi projeler inançla yürüyor. Bu çocuklar hepimizin ortak çocukları. Senin benim değil, hepimizin. Bu ve bunun gibi sosyal projeleri uygularken bazıları bizi anlamakta güçlük çekiyor. Bazen soruşturmalar açılıyor, yargılanıyoruz. Ama tüm bunlara rağmen sosyal projelerden hizmetlerden aldığımız hazzı hiçbir şeyden almıyorum, almıyoruz. Bana hep röportaj sırasında ‘Kadıköy’e bir eser dik, bina yap’ diyorlar. Ben onlara, ‘kültüre, sanata, insana, sağlığa yapılan hizmetten daha büyük eser olur mu?’ diyorum. Hiçbir zaman kuru binalara önem vermedim, insana yatırım yaptım. Bir çocuğu sağlıklı yetirtirmek büyük bir eser değil midir ? Bence en büyük eser çocuğa yapılan hizmettir, yatırımdır.”
İKİ OKUL MÜDÜRÜNDEN TEŞEKKÜR PLAKETİ
Kutlama sırasında öğrencilerinin ücretsiz diş tedavilerinin yapıldığı 30 Ağustos İlkokulu Müdürü Aykın Uz ile Dr. Sait Darga İlköğretim Müdürü Mehmet Sezer, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e plaket vererek teşekkür ettiler.

5 YILDA NELER YAPILDI?

-5 yılda 433. 722 adet tedavi işlemi yapıldı.

-Hizmet alan çocuk sayısı 146.047.

-Diş çekimi oranımız hâlâ yüzde 3,5.

-2009’da 64 ameliyat, 2010’da 133 ameliyat, 2011 174 ameliyat, 2012’de 32 ameliyat olmak üzere toplam 403 ameliyat yapıldı. 

-37.508 hastanın periyodik kontrolleri gerçekleştirildi.

-İstanbul’un birçok İlçesinin yanı sıra diğer illerden de birçok engelli vatandaşın dişleri tedavi ediliyor.

-Batman’dan, Tekirdağ’dan, Kocaeli’den, Tokat tan, Zonguldak’tan, Yalova’dan, Bartın’dan, Edirne’den, Çanakkale’den hastalar tedavi ediliyor.

Bugün gelinen noktada; Nisan 2012’ye kadar tüm ameliyat günlerimi planlandı, randevular verildi. Alınan başvuruların tamamının ameliyat edileceğini düşünüldüğünde, Poliklinik Eylül 2012’ ye kadar dolu.
 

ARŞİV