Çocuklar hijyenik ortamda sünnet ediliyor

İlçedeki dar gelirli ailelerin çocuklarını sünnet ettiren Kadıköy Belediyesi’ne 11 sağlık kuruluşu destek veriyor.

30 Haziran 2011 - 12:00

Kadıköy Belediyesi dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz sünnet imkânı sundu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sunulan bu imkândan Kadıköylü 30 ailenin çocuğu faydalandı.Kadıköy Belediyesi, bu yıl toplam olarak 300 çocuğu sünnet ettirecek. Çocukların sünneti Temmuz ayında da devam edecek.
Toplu sünnet etkinliğine Kadıköy’den Özel Göztepe Hastanesi, Özel Acıbadem Kozyatağı Hastanesi, Özel Kadıköy Şifa Hastanesi, Özel Universal Hospital, Özel Medipol Hastanesi, Özel Echomer Hastanesi, Özel Kozyatağı Central, Özel Florence Nightingale, Özel Ferihan Laçin Hastanesi, Özel Çağıner Hastanesi ve Özel Acıbadem Hastanesi olmak üzere toplam 11 sağlık kuruluşu destekliyor.

SÜNNET HASTANE ORTAMINDA OLMALI

Bilinçli ve sağlıklı sünnet için olması gerekenler hakkında Gazete Kadıköy’e açıklamalarda bulunan Universial Hospital Genel Cerrahi Uzmanı ve Kurum Mesul Müdür Yardımcısı Op. Dr. Cihat Aytaç, Kadıköy Belediyesi’nin öncülüğünde bu tip sosyal yardımlaşma çalışmalarının dar gelirli aileler açısından büyük önem arz ettiğini ifade ederek, çocukların 6 ile 10 yaş arasında ameliyat ve genel anestezi ile hastane şartlarında sünnet edilmesi gerektiğini söyledi.
Bazı ailelerin ise çocuklarını 1 ile 5 yaş arasında sünnet ettirmeyi tercih ettiğini belirten Dr. Aytaç, “Ancak bu yaşta sünnet olan çocuğun hafızasında bu olayın kötü bir iz bırakabilir. 6 ile 10 yaş arası sünnet için daha uygun. Biz bu yaşları öneriyoruz” dedi.
Op.Dr. Cihat Aytaç, sünnetten sonra kan tahlili yapılması gerektiğini de vurguladı ve “Kanama ile pıhtılaşmaya dikkat etmek gerekiyor. Sünnet olan çocukların 3 ile 5 gün takip edilmesi büyük önem taşıyor, aksi halde çocuk sağlığı için riskli durum meydana gelebilir” diye konuştu.

Berna AKHUN


ARŞİV