Çocuklar İçin Farkındalık Yürüyüşü Yapıldı

“Cerebral Palsy’li Çocuk ve Gençlerin Sosyal Yaşama katılımcılarının ve Rehabilitasyon Hizmetlerine Erişimlerinin Arttırılması ” projesini tamamladı.

30 Ekim 2013 - 14:21
 Cerebral Palsy (CP) alanında toplumda farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın(TSÇV), İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan aldığı yaklaşık 1 milyon TL mali destek ile hayata geçirdiği “Cerebral Palsy’mle Hayattayım” projesi sona erdi.CP’mle Hayattayım projesinin kapanışı; Caddebostan’da Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen “CP Farkındalık Yürüyüşü” ile yapılarak, tüm CP’liler ve diğer engelliler sokağa çıkmaya davet edildi. Yürüyüşe, TSÇV İcra Kurulu Başkanı Dr. Altan Edis’in yanı sıra CP’li çocuk ve gençler ile aileleri ve halk da katıldı.Proje ile elde edilen veriler, Türkiye genelindeki Cerebral Palsy konusundaki çalışmalara kaynak oluşturacak.TSÇV İcra Kurulu Başkanı Dr. Altan Edis yaptığı konuşmada; “TSÇV olarak, Cerebral Palsy alanında yaptığımız farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha başarıyla eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şubat ayında başladığımız Cerebral Palsy’mle Hayattayım projesi ile bugüne kadar elde ettiğimiz veriler, Türkiye genelinde oluşturulacak veri tabanı için önemli bir kaynak niteliği taşıyor. Projemiz kapsamında, CP’li genç ve çocuklara evde rehabilitasyon desteği sağlamanın yanı sıra onları topluma kazandıracak, sosyalleşmelerini sağlayacak çalışmalar da yaptık” dedi.Sosyalleşme çalışmalarına değinen Dr. Altan Edis, “Yüzme, mozaik yapım atölyesi, fotoğraf çekimi, atletizm, dans ve ebru çalışmaları ile CP’li bireylerin sanatsal ve sportif aktivitelere katılmalarını sağladık. Aileleri de unutmadık… Çocuklarımızın anneleri ile keyifli bir mutfak atölyesinde hem yemek yaptık hem de annelerin birbirleriyle tanışmalarını sağladık.  Ayrıca engelli hukuku, iletişim becerileri, tuvalet eğitimi, beslenme sorunları ile ergenlik ve cinsel gelişim konularında da seminerler düzenleyerek aileleri bilgilendirdik”  açıklamasında bulundu.Plaket takdimi de yapılan etkinlikte, şarkıcı Deniz Arcak da mini bir konser vererek katılımcılarla birlikte oldu.

PROJE ILE 4 BIN 677 CP’LİYE ULAŞILDI
 Proje ile Cerebral Palsy tanısı konmuş, 1-20 yaş grubundaki toplam 4 bin 677 kişiye ulaşıldı Proje kapsamında, bin 992 ev ziyareti gerçekleştirilerek, 101 Cerebral Palsy’li bireye evde rehabilitasyon hizmeti verildi.Pilot ilçe seçilen Ataşehir, Pendik ve Üsküdar’da uygulanan projenin sonunda elde edilen veriler, Türkiye’de büyük bir eksiklik olan Cerebral Palsy’li birey veri tabanı ve Cerebral Palsy’ye yönelik çalışmalar için kaynak oluşturacak.



ARŞİV