Çocuklar sağlıklı gülsün diye...

12 Mart 2007'de açılan Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin başarılı hizmetleri sürüyor.

20 Ocak 2011 - 15:40

Kadıköy Belediyesi'nin “Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık Projesi” kapsamında 12 Mart 2007'de açılan Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, geçen yıl binlerce sağlık hizmetine imza attı. Çocuklara ve engelli vatandaşlarına ücretsiz sağlık hizmeti sunan, hatta şehir dışından bile hasta kabul eden Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, çocukların bilgisini arttırarak alışkanlık kazandırmak, kendi ağız ve diş sağlıklarının kontrolünü ellerine almaya teşvik etmek, ergenlik ve yetişkinlik dönemleri boyunca faydalanabilecekleri yetenekler kazanmaları amacıyla hizmet veriyor. Polikliniğin 2010 yılı faaliyetleri Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan ve Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Süzme’nin de bulunduğu bir toplantıda değerlendirildi.


ÖZTÜRK: ‘SAĞLIK BAKANLIĞI DA BU PROJEYİ UYGULAMALI’
Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Polikliniği’nin açıldığı günden itibaren koruyucu hekimlik adına çok büyük bir sağlık hizmeti gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Öztürk, Kadıköy Belediyesi’nin verdiği ücretsiz diş sağlığı ve tedavisi hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanması gerektiğini söyledi. Öztürk, ilköğretim okullarındaki çocuklara 3 yıldır ücretsiz hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'ni gittiği her yerde anlattığını belirterek, “Çünkü burada gerçekten çok büyük bir hizmet bedelsiz gerçekleştiriyor, gelecek nesildeki çocuklarımızın diş sağlığının korunmasında önemli bir adımı tamamlıyoruz. Aslında bu projenin tüm Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanması gerekir. Türkiye’de o kadar çok alanda boşa harcanan kaynaklarımız var ki, onlar kullanılıp bu proje hayata geçirilebilir. Bu projeyi 3 yıldır Kadıköy’de başarıyla uyguluyoruz, ama ne yazık ki ne Sağlık Bakanlığı’ndan bir yetkili, ne de Diş Hekimleri Birliği’nden bir yetkili gelip incelemedi. Tam 3 yıldır binlerce çocuğumuzun dişlerini tedavi ettik, koruyucu uygulamalar yapıp, taramalardan geçirdik ancak ne bir Kaymakam, ne bir Vali gelip burayı ziyaret etmedi. Ama bizim için sorun değil, bizim için önemli olan çocuklarımızın bu hizmetten yararlanması, onların ve ailelerinin bu hizmetin öneminin farkında olması. Biz bu hizmeti devam ettireceğiz. Polikliniğimizde hizmet veren, tüm doktorlarımızı ve personelimizi kutluyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu.


BİNLERCE ÇOCUĞA SAĞLIK HİZMETİ
Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk’e, polikliniğin geçen yılki faaliyetleri hakkında ayrıntılı bir sunum yapan poliklinik sorumlusu diş hekimi Burcu Kuru, çalışmalarını şöyle özetledi:
* Çocuk Sağlığı Polikliniği'nde 10 bin 941 çocuğa sağlık taraması yapıldı. 7 bin 953 çocuk tarama ve tedavi hizmetinden faydalandı.
* Ağız ve Diş Polikliniği’nde 83 bin 832 diş kontrolü ve tedavisi gerçekleştirildi.
* 203 engelli vatandaşın 133'üne anestezi altında diş tedavisi yapıldı.
* 1016 psikolog seansı gerçekleştirildi.
* Kadıköy'deki 4 çocuk yuvasından 3-6 yaş arası 256 çocuğa, 41mülteci çocuğa ve Semiha Şakir Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan 56 çocuğa diş tedavisi yapıldı.
* 125 mülteciye diş ve sağlık taraması yapıldı.
* Koşuyolu Spor Kulübü ve Kozyatağı İdman Yurdu'ndaki 56 sporcu çocuğa sağlık hizmeti verildi.
* Kadıköy Belediyesi'ne ait 4 çocuk yuvasındaki 319 çocuğa periyodik olarak sağlık hizmeti verildi.
* Eğitimci diş hekimi tarafından 17 bin kişiye ağız diş sağlığı ve hijyeni eğitimi verildi.
* Öğrencilere 9 bin 210 diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.
* 8 anne-baba eğitim semineri verildi.
* 3 bin 775 kalem ilaç ve 780 medikal malzeme ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
* Mahalle sağlık taramalarında 1120 vatandaşa diş, 870 çocuğa da genel sağlık tarama ve tedavisi yapıldı.
* Sağlık şenliklerinde bilgi verildi.
 


ARŞİV