Çocuklara dengeli yemek eğitimi

Aralarında Kadıköy'den 2 okulun da bulunduğu İstanbul'un 51 okulunda yürütülen ‘Yemekte Denge’ projesi ile öğrencilere ‘Dengeli bir şekilde her şeyi yiyebilirsin.

07 Kasım 2012 - 12:02
Aralarında Kadıköy'den 2 okulun da bulunduğu İstanbul'un 51 okulunda yürütülen ‘Yemekte Denge’ projesi ile öğrencilere ‘Dengeli bir şekilde her şeyi yiyebilirsin. Yapman gereken, dengeyi nasıl kuracağını öğrenmek’ mesajı veriliyor.
 
Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (GAV) ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği ile 8-10 yaş ilkokul öğrencilerine yönelik geliştirilen “Yemekte Denge” eğitim programı, İstanbul’da 51 okulda sürüyor.
Çocukların, okul çalışanlarının ve ebeveynlerin sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirmelerine destek olmayı hedefleyen Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin uygulandığı pilot okullardan 2'si de (Kalamış Şehit Murat Özyalçın ve Semiha Şakir İlkokulu) Kadıköy'de bulunuyor. Geçtiğimiz eğitim yılında İstanbul’da 10 okulda gerçekleştirilen “Yemekte Denge” projesi, çocuklara yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmalarında yardımcı oluyor. Türkiye’deki en kapsamlı ve sürdürülebilir beslenme eğitimi projesi olması hedefiyle hazırlanan, İstanbul ve İzmir, Gaziantep ve Trabzon’da gerçekleştirilen “Yemekte Denge”, sağlıklı beslenme tabağını referans alıyor. Programda çocuklara, “Dengeli bir şekilde her şeyi yiyebilirsin. Yapman gereken, dengeyi nasıl kuracağını öğrenmek” mesajı veriliyor.
“Yemekte Denge” projesi çerçevesinde önce İstanbul’daki 51 pilot okulda görev alan öğretmenler eğitildi. Ardından 8-10 yaş (2-4 arası tüm sınıflar) grubundaki öğrencilerin eğitimi başladı. Proje çerçevesinde öğrenciler; sunumlar, alıştırmalar, kartlar ve posterler yardımıyla eğitiliyor. Projenin internet sitesi www.yemektedenge.org adresinde yer alan interaktif oyunlar ve videolarla, öğrencilere eğitimlerini pekiştirme imkanı da sunuluyor. Eğitim öncesi ve sonrası gelişimi karşılaştırabilmek için düzenlenecek testler yardımıyla da projenin ölçümlenmesi sağlanacak. 
 
 

 

 

 
 

ARŞİV