Çocuklarımızın ruh sağlığı bozulmadan

Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, 0-6 yaş aralığındaki çocukların duygusal ve zihinsel gelişimini tespit ediyor. İhtiyacı olanlara tedavi hizmeti sunuyor, ebeveynlere de danışmanlık yapıyor. Üstelik tüm bu hizmetler ücretsiz!

14 Nisan 2011 - 11:13

Geçtiğimiz günlerde açılan Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, ilçede yaşayan 0-6 yaş grubundaki tüm çocuklara daha huzurlu ve mutlu bir gelecek sağlamak için koruyucu ruh sağlığı hizmeti tamamen ücretsiz olarak veriyor. Yeldeğirmeni'ndeki Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Birimleri içinde yer alan merkezde, çocuk ve ergen psikiyatristi ve psikologlardan oluşan uzmanlar görev yapıyor. Merkezle ilgili bilgi veren Çocuk ve Ergen Psikyatristi Uzm. Dr. Zerrin Topçu Bilgen, amaçlarının “başvuran her çocuğun yakınması olsun olmasın duygusal (kişilik) gelişimini ve zihinsel gelişiminin ne düzeyde olduğunu saptamak” olduğunu söyledi. Bilgen, çocukların duygusal ve zihinsel gelişim düzeylerinin merkezde görev yapan çocuk ve ergen psikiyatristi ve uzman psikologların muayeneleri ve uluslararası standarttaki psikolojik testlerle saptandığını belirterek, “Gelişim düzeyleri saptandıktan sonra bu bilgiler aileyle paylaşılıyor ve aileye danışmanlık veriliyor. Merkezimizde ayrıca ruhsal gelişim düzeyinde sorun tespit edilen çocukların ruhsal tedavi ve takipleri de yapılıyor” bilgisini verdi. Beyin gelişimi hala aktif olarak sürdüğü 0-6 yaş evresinin çocuğun hem kişilik hem de zihinsel gelişimi açısından büyük bir önem taşıdığını işaret eden Bilgen, “İnsanların giderek yalnızlaştığı ve şiddettin giderek tırmandığı bu günlerde çocukların ruhsal ve zihinsel sağlıklarının korunmasına yönelik daha acil ve daha fazla önlem alınması gerektiği açıktır. Koruyucu ruh sağlığı hizmetleri de bunun önemli bir parçasıdır” diye konuştu.
“Merkezimiz, hastalıklar ortaya çıkmadan koruyucu ruh sağlığı hizmetini sunmayı amaçlıyor” diye sözlerine devam eden Çocuk ve Ergen Psikyatristi Uzm. Dr. Zerrin Topçu Bilgen, Kadıköylü velilere “Daha yaratıcı ve daha mutlu çocuklar yetiştirebilmek için 0-6 yaş aralığındaki çocuklarınızı merkezimize bekliyoruz” çağrısını yaptı.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi
Tel: 0 216 414 67 11


ARŞİV